Gruia Bumbu: Trebuie să mutăm cât mai mulți militari NATO înspre deschiderile Dunării și avem nevoie de o tehnică militară eficientă acolo. România trebuie să fie într-o zonă de confort militar (VIDEO)

Gruia Bumbu: Trebuie să mutăm cât mai mulți militari NATO înspre deschiderile Dunării și avem nevoie de o tehnică militară eficientă acolo. România trebuie să fie într-o zonă de confort militar (VIDEO)
Foto: captură B1 TV

Gruia Bumbu, vicepreședinte al Partidei Romilor Pro-Europa, s-a arătat de părere că trebuie desfășurați cât mai mulți militari NATO înspre deschiderile Dunării. „Avem nevoie de o tehnică militară eficientă mutată în zona respectivă”, a punctat el, vineri, pe B1 TV, la „News Pass” cu Laura Chiriac.

Gruia Bumbu, pe B1 TV: „Trebuie să mutăm cât mai mulți militari NATO înspre deschiderile Dunării”

„În primul rând, vedem un gest disperat al Rusiei, care, după trei luni de zile, nu a înregistrat o victorie să spunem așa mare în Ucraina. Mai mult decât atât, putem spune că Rusia a înregistrat pierderi. Acum vedem niște gesturi disperate de a se repoziționa și, pentru noi, este foarte important să acționăm, să avem reacție, să ne pregătim, să avem o reacție rapidă la o posibilitate care poate să fie una rapidă”, a declarat Gruia Bumbu.

România, spune el, trebuie să fie într-o zonă de confort militar.

„Trebuie să mutăm cât mai mulți militari NATO înspre deschiderile Dunării și avem nevoie de o tehnică militară eficientă mutată în zona respectivă, ca să nu mai vorbim despre necesitatea updatării (aducerii la zi, n.r.), să spunem, contractelor, iar dacă este un interes național, ar trebui ca toate acele procese să fie suspendate și ar trebui intrate în a se finaliza contractările pentru a începe fabricarea acestora și mutarea înspre ce avem nevoie. Pentru că, da, suntem foarte interesați de partea financiară, suntem foarte interesați de asta, dar în momentul de față, ca și cetățean, sunt interesat de securitatea mea, sunt interesat ca cineva să mă apere și România să fie într-o zonă de confort militar”, a adăugat Gruia Bumbu.

Urmăriți B1TV.ro și pe