Guvern: Pachetul de măsuri în energie pentru după 1 aprilie va fi prezentat și analizat în ședința de coaliție de marți (VIDEO)

Guvern: Pachetul de măsuri în energie pentru după 1 aprilie va fi prezentat și analizat în ședința de coaliție de marți (VIDEO)
Foto: Guvernul României / Facebook

Pachetul de măsuri care să protejeze și după 1 aprilie toate categoriile de consumatori de efectele creșterii prețurilor la energie va fi prezentat și analizat în ședința de coaliție de marți, a anunțat purtătorul de cuvânt al Guvernului Ciucă, Dan Cărbunaru, luni seară, după întâlnirea pe care a avut-o premierul cu mai mulți miniștri.

Pachetul de măsuri în energie pentru după 1 aprilie va fi prezentat și analizat în ședința de coaliție de marți, spune Guvernul

Precizările lui Dan Cărbunaru au venit la capătul întâlnirii pe care a avut-o premierul cu miniștrii Virgil Popescu (Energie), Adrian Câciu (Finanțe), Marius Budăi (Muncă), Florin Spătaru (Economie), Constantin Cadariu (Antreprenoriat) și Adrian Chesnoiu (Agricultură).

„În cadrul acestei întâlniri au fost analizate efectele măsurilor în vigoare și pachetele de sprijin pentru toate categoriile de consumatori pentru perioada următoare. (…) Pentru măsurile deja active, beneficiarii mecanismului de plafonare și compensare a facturilor de furnizare a energiei electrice din categoriile menționate de Legea 259/2021, art. 1, alin. c), d) și f), pot solicita în continuare, fiind considerați a fi încă în termen, recalcularea facturilor pentru furnizarea energiei electrice și a gazelor naturale începând cu luna noiembrie 2021”, a spus purtătorul de cuvânt al Guvernului.

Potrivit oficialului, Guvernul deja „a demarat plățile către furnizorii de gaze și energie electrică, în conformitate cu mecanismul de compensare stabilit de cadrul legal”.

„Aceste plăți vor continua pe toată durata de implementare a măsurilor de protejare a populației și a economiei de efectele creșterii prețurilor la energie și gaze naturale. Ministerul Energiei a efectuat deja plăți în valoare de peste 5 milioane de lei furnizorilor care au livrat gaze naturale și energie electrică pentru IMM-urile din România. Totodată, Ministerul Muncii a început astăzi decontările către furnizorii consumatorilor casnice, fiind deja dispuse plăți în valoare de 3,5 milioane lei”, a adăugat Dan Cărbunaru.

Setul de măsuri pentru după 1 aprilie va fi analizat marți în ședința coaliției, a mai precizat el.

„În privința pachetului de măsuri care să protejeze în continuare toate categoriile de consumatori și după data de 1 aprilie, când vor expira actualele măsuri, acest set de măsuri va fi prezentat și analizat în ședința de coaliție de mâine”, a mai afirmat reprezentantul Executivului de la Palatul Victoria.

Urmăriți B1TV.ro și pe