Guvernul a adoptat o OUG care prelungește mandatul conducerii ICR (VIDEO)

Guvernul a adoptat o OUG care prelungește mandatul conducerii ICR (VIDEO)
Foto: Inquam Photos / George Călin

Premierul Florin Cîţu a anunțat, la finalul ședinței de Guvern de miercuri, că a fost aprobat un proiect de Ordonanță de Urgență care prelungește mandatul actualei conduceri a Institutului Cultural Românpână la numirea unei conduceri noi.

„În şedinţa de Guvern de astăzi au fost mai multe proiecte de acte normative, cel mai important este o Ordonanţă de Urgenţă, prelungeşte mandatul celor de la ICR, expira duminică, dar am prelungit până la numirea următoarelor persoane”, a declarat premierul Florin Cîţu.

Florin Cîţu: Guvernul a adoptat o OUG care prelungește mandatul conducerii ICR

Ministrul Culturii, despre activitatea ICR

La finele lunii februarie, Bogdan Gheorghiu, ministrul Culturii, afirma că funcționarea ICR a fost afectată de politicile impuse de cei care au condus instituţia de-a lungul timpului: „Domnul Romaşcanu vorbea de faptul că o schimbare de autoritate tutelară ar aduce o degringoladă în cadrul ICR-ului, ori ICR-ul a mai avut odată schimbată autoritatea tutelară când a trecut din subordinea Administraţiei prezidenţiale în subordinea Senatului. În mod cert, funcţionarea aparatului ICR nu a fost afectată de această schimbare, mai degrabă politicile impuse de cei care au condus ICR-ul de-a lungul timpului au lăsat de dorit”.

Gheorghiu a mai spus atunci că Ministerul de Externe ar trebui să fie foarte implicat în ceea ce înseamnă activitatea ICR, dar fiind că e vorba aici și de diplomaţie culturală.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:04 - Ştefan Pălărie, despre examenul de admitere la liceu, separat de Evaluarea Națională: Naște multă rezistenţă pentru că atinge un subiect sensibil. Dacă nu ai bani de meditaţii, vei fi sortit examenului săracilor
23:55 - Trei polițiști din SUA au împușcat un bărbat fără picioare ce se afla într-un scaun cu rotile. Cum și-au motivat polițiștii fapta (VIDEO)
23:53 - Oamenii se tem de o posibilă poluare cu produse petroliere pe Râul Argeș / S-au putut observa dâre de combustibil
23:43 - Noi proteste masive în Franța față de reforma pensiilor: Sindicatele spun că au fost 2,8 milioane de manifestanţi (VIDEO)
23:14 - Care este pasiunea neștiută a Deliei Matache / Mama ei o pedepsea în copilărie când făcea acest lucru
23:10 - O pasageră din Italia s-a dezbrăcat și s-a bătut cu însoțitorii de bord. Membrii echipajului au legat-o de scaun
22:58 - Gheorghe Ialomițianu (PMP): Guvernul se împrumută, și o face la dobânzi tot mai mari, în loc să ia fondurile europene, care sunt gratis. Riscăm să pierdem o parte din banii UE (VIDEO)
22:53 - Reșițenii s-au descălțat înainte să intre în noul tramvai livrat de turci. De ce au fost nevoiți să facă acest gest (VIDEO)
22:35 - Țigările electronice de tip VAPE, mai dăunătoare decât țigările obișnuite / Provoacă mai multă inflamație în plămâni
22:19 - CCR a amânat iar dezbaterea sesizării depusă de USR și Forța Dreptei asupra legii care majorează salariile primarilor şi şefilor de consilii judeţene