Guvernul României, pas decisiv pentru acordarea ajutorului financiar nerambursabil de 100 de milioane de euro pentru Republica Moldova. Ce a spus premierul Nicolae Ciucă (VIDEO)

Guvernul României, pas decisiv pentru acordarea ajutorului financiar nerambursabil de 100 de milioane de euro pentru Republica Moldova. Ce a spus premierul Nicolae Ciucă (VIDEO)
Foto: Facebook @ Nicolae Ionel Ciucă

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat că în ședința de Guvern de vineri va fi aprobat acordul privind acordarea ajutorului financiar nerambursabil de 100 de milioane de euro pentru Republica Moldova.

Guvernul Nicolae Ciucă, pas decisiv pentru acordarea ajutorului financiar nerambursabil de 100 de milioane de euro pentru Republica Moldova din partea României

„Astăzi, în ședința de Guvern, vom aproba acordul privind acordarea ajutorului financiar pe care țara noastră l-a stabilit în ședința comună din luna februarie pe care am avut-o la Chișinău cu Guvernul Republicii Moldova și, astfel, acel ajutor financiar nerambursabil de 100 de milioane va putea fi accesat de către Guvernul Republicii Moldova, acord care reprezintă principalul element de sprijinire a eforturilor Republicii Moldova de dezvoltare durabilă și, desigur, de realizare a reformelor și sprijinul pe care noi îl acordăm pentru parcursul european al Republicii Moldova”, a declarat premierul, vineri, în debutul ședinței de Guvern.

Ajutorul fusese anunțat încă din luna februarie, când guvernele de pe cele două maluri ale Prutului au avut o ședință comună, și a fost salutat de premierul Republicii Moldova, Natalia Gavrilița.

„Poate cea mai bună veste pe care o putem anunța astăzi este că, la finalul ședinței, vom semna acordul interguvernamental privind implementarea unui program de asistență în baza unui ajutor financiar nerambursabil de 100 de milioane de euro din partea României. Este un instrument foarte generos de care vor beneficia comunitățile de pe întreg teritoriul Republicii Moldova. Ne dorim să creștem calitatea vieții, îndeosebi în mediul rural, iar aceste fonduri vor putea fi utilizate inclusiv pentru infrastructura locală, fie că e vorba de drumuri, școli sau rețele de alimentare cu apă. Aceste investiții vor fi un veritabil motor pentru dezvoltarea economică a comunităților, vor genera locuri de muncă și, astfel, sperăm ca oamenii să înceapă să creadă din nou în perspectiva de a construi un viitor aici, acasă”, spunea Natalia Gavrilița la acel moment.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
14:31 - Gigi Becali nu lasă FCSB „moștenire”: „Când mor eu, la revedere! Nu las echipa familiei. O ia Talpan. O iau Pițurcă și Tudorel Stoica”
14:27 - O funcționară de bancă din județul Sibiu este acuzată că a furat sume mari de bani din conturile clienților. Prejudiciul este imens
14:25 - Importurile de carburanți din Rusia, interzise / Șoferii cu mașini pe motorină ar putea plăti mai mult la pompă
14:24 - O bătrână imobilizată la pat din Vaslui a fost lovită, udată și lăsată în ger: „E vorba de o bucată mică de pământ”
14:20 - Tanczos Barna, despre Rabla local: Vom porni programul în martie. Are o finanțare de 240 de milioane de lei
14:06 - Românilor le lipsește educația financiară. Nu știu ce să facă cu banii pe care îi pun deoparte: „Muncești atât de mult pentru a-i face și atât de puțin pentru a le crește valoarea”
14:04 - O femeie a fost dată în judecată de un prieten pentru că nu a vrut să aibă o relație amoroasă cu el. Bărbatul îi cere trei milioane de dolari
14:01 - Adela Popescu, despre o posibilă revenire la „Vorbește lumea”: „Formula de acum este minunată, ei se înțeleg excelent”
14:00 - Donald Trump: Chiar și acum, dacă aș fi președinte al SUA, aș putea negocia o pace între Rusia și Ucraina în 24 de ore. Slăbiciunea și incompetența lui Joe Biden ne-au adus în pragul unui război nuclear
13:56 - 5 sfaturi pentru un stil de viață sănătos / Cum să te bucuri de aspectele vieții tale