Guvernul urmează să aprobe miercuri OUG cu privire la măsurile prevăzute în bugetul pe 2021. Schimbarea prefecților și a subprefecților, pe ordinea de zi

Guvernul urmează să aprobe miercuri OUG cu privire la măsurile prevăzute în bugetul pe 2021. Schimbarea prefecților și a subprefecților, pe ordinea de zi
foto: Facebook @ Florin Cîțu

Guvernul urmează să adopte miercuri ordonanţa de urgenţă cu privire la măsurile de sprijin prevăzute înbugetul pe anul 2021. De asemenea, pe ordinea de zi a şedinţei de miercuri se aflăun proiect de ordonanţă de urgenţă privind adoptarea unor măsuri în materia alcătuirii completurilor de judecată în apel, dar şi un proiect de hotărâre cu privire la structura organizatorică şi efectivele Ministerului Afacerilor Interne. Guvernul urmează să mai decidă, de asemenea, pe tema eliberărilor şi numirilor unor prefecţi şi subprefecţi

OUG cu privire la măsurile prevăzute în bugetul pe 2021

Ordonanţa privind măsurile pentru bugetul din 2021 va fi aprobată în şedinţa de Guvern de miercuri, potrivit unui anunț al premierului Florin Cîțu. Acesta a precizat că printre măsurile luate de Guvern se numără ajutoare de stat pentru HoReCa, acordarea de vouchere de vacanţă, ajutoare prin IMM Invest, prelungirea măsurilor active până în 30 iunie 2021.

„Va fi o ordonanţă care va fi pusă în transparenţă şi va fi aprobată în şedinţa de Guvern de miercuri. Se prelungesc măsurile active până la 30 iunie 2021. Munca flexibilă este o măsură care cred că se va permanentiza în România. În continuare sunt acele măsuri de ajutor de stat prin intermediul IMM Invest, noutatea că Agro IMM Invest o să fie aprobat în şedinţa următoare de Guvern, sper să fie gata cu toate avizele. Este o măsură pe care o aşteaptă cei din sectorul agricol, cu garanţii de până la 1 miliard de lei”, a spus premierul Florin Cîţu, luni, la Palatul Victoria.

El a adăugat că va fi aprobată şi promovată schema de ajutor de stat pentru acordarea de sprijin financiar pentru HoReCa, schemă care are un buget de 500 de milioane de euro.

Pe ordinea de zi a şedinţei de miercuri se află, de asemenea, un proiect de ordonanţă de urgenţă privind adoptarea unor măsuri în materia alcătuirii completurilor de judecată în apel, dar şi un proiect de hotărâre cu privire la structura organizatorică şi efectivele Ministerului Afacerilor Interne.

Guvernul urmează să mai decidă, de asemenea, pe tema eliberărilor şi numirilor unor prefecţi şi subprefecţi şi să dezbată memorandumul cu tema: Transmiterea Raportului naţional periodic privind implementarea Convenţiei internaţionale pentru eliminarea tuturor formelor de discriminare rasială.

Voucherele de vacanță, acordate și în 2021

Proiectul de act normativ, publicat de Ministerul Finanțelor Publice anunță că voucherele de vacanță vor fi acordate în continuare până la finalul lui 2021, în cuantumul de 1.450 de lei.

„Având în vedere că măsura de acordare a voucherelor de vacanță în valoare de 1.450 lei, reglementată prin Ordonanța de urgență a Guvernului nr.8/2009 privind acordarea voucherelor de vacanță, aprobată cu modificări și completări prin Legea nr.94/2014, cu modificările și completările ulterioare, s-a dovedit a fi o măsură cu efecte benefice asupra industriei tursimului din România încurajând un număr de circa un milion de salariați români din cadrul instituțiilor publice să își petreacă concediile în țară și, totodată, a atenuat o parte dinefectele negative ale pandemiei COVID 19asupra sectorului turistic, cetățenii români posesori de vouchere de vacanță achiziționând pachete turistice în țară în perioadele în care structurile de primire turistice nu au avut activitatea suspendată”,precizează nota de fundamentare.