Hilde Brandl (PNL): ‘Golirea Fondului de Rezervă reprezintă un ACT CRIMINAL făcut de pesediști cu bună știință’

Hilde Brandl (PNL): 'Golirea Fondului de Rezervă reprezintă un ACT CRIMINAL făcut de pesediști cu bună știință'

Hilde Brandl, președintele Organizației Oamenilor de Afaceri liberali din București, îi acuză pe PSD-iși de act criminal la adresa societății românești, după ce guvernul Dăncilă a lăsat în urma sa un dezastru în finanțe.

“Golirea anticipată a Fondului de Rezervă al primului–ministru reprezintă un act criminal, făcut de pesediști pe ultima sută de metri, într-un dispreț total față de lege și față de interesul cetățenilor”, arată liderul liberal.

“Fondul de Rezervă a fost construit fix așa, ca o rezervă pe care premierul să o poată folosi în cazul unor dezastre sau calamități neașteptate, precum un cutremur, un incendiu devastator, o alunecare de teren. În ciuda acestor lucruri, fostul guvern PSD a folosit banii din Fondul de Rezervă pentru a-i trimite unor primari roșii, astfel încât aceștia să se mobilizeze pentru candidatul Dăncilă”, explică Brandl.

Aceasta compară Fondul de Rezervă cu economiile pe care le face orice familie, pentru a fi pregătită în cazul unei crize.

“Imaginați-vă că orice familie din România încearcă să pună bani deoparte pentru diferite urgențe, precum o urgență medicală sau precum pierderea locului de muncă pentru un membru. Este natural să îți iei măsuri pentru a fi pregătit în cazul unei crize. La fel trebuie să gândească și un Guvern responsabil care are ca obligație protejarea românilor”, mai spune PNL-ista.

Ea atrage atenția că, dacă se va întâmpla în următoarele două luni o catastrofă naturală, România este în colaps.

“Dacă în următoarele două luni România se va confrunta cu o catastrofă, fie naturală, fie produsă de oameni, premierul nu va avea la dispoziție bani pe care să îi aloce imediat pentru rezolvarea situației. Aici nu discutăm doar despre proastă – guvernare ci discutăm despre o decizie care vulnerabilizează românii, însă o decizie luată cu bună știință”, arată Brandl.

Tags: