Ilan Laufer a minţit până şi în privinţa locului în care s-a născut

Ilan Laufer a minţit până şi în privinţa locului în care s-a născut
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Ilan Laufer și-a început discursul în care l-a acuzat pe Iohannis de antisemitism declarând că s-a născut în Bucureşti, la maternitatea Polizu. De fapt, fostul ministru s-a născut în Israel, în Rishon Lezion, iar familia sa a emigrat ulterior în România, arată două publicații israeliene.

”Dragi români, mă numesc Ilan Laufer, din părinţi români, născut la maternitatea Polizu, nu departe de Guvernul României”, şi-a început Ilan Laufer declarația de marţi seară.

Ynetnews scria în ianuarie 2017 că Laufer a emigrat în România, după ce tatălui său i s-ar fi oferit un loc de muncă aici:”Noul guvern care s-a instalat în România conţine cel puţin un nume care va suna familiar israelienilor: Ilan Laufer. Tânărul israelian de 33 de ani, care s-a născut în Rishon LeZion şi a devenit un businessman de succes în România, a fost numit secretat de stat. Laufer a emigrat în România la începutul noului mileniu, după ce tatălui său i-a fost oferit un loc de muncă acolo”.

Tot la începutul lui 2017, Jerusalem Post scria: ”Dacă în cursul unei viitoare vizite oficiale la Bucureşti, preşedintele Rivlin sau premierul Benjamin Netanyahu este invitat să se adreseze Parlamentului şi alege să facă acest lucru în ebraică, cel puţin doi oameni prezenţi nu vor avea nevoie de traducere. Unul este secretarul de stat recent numit, Ilan Laufer, un expatriat israelian în varsta de 33 de ani care s-a născut în Rishon Lezion şi a devenit om de afaceri de succes în Bucureşti”.