În ce condiții ar putea fi vaccinați anti-COVID elevii, la școală. Precizările ministrului Sorin Cîmpeanu (VIDEO)

În ce condiții ar putea fi vaccinați anti-COVID elevii, la școală. Precizările ministrului Sorin Cîmpeanu (VIDEO)
Foto: Pixabay

Sorin Cîmpeanu a discutat, la Actualitatea cu Tudor Mușat, despre posibilitățile în care elevii ar putea fi vaccinați anti-COVID la școală.

Ministrul Sănătății a anunțat, inițial, că în școli s-ar putea vaccina elevii cu vârste de peste 12 ani, iar Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a confirmat acest lucru.

În ce condiții ar putea fi vaccinați elevii în școli

Da, am avut această discuție. Este o propunere pe care o susțin, știut fiind faptul că există cabinete medicale în 18% din școlile din România și nu peste tot există disponibilitatea personalului medical.

Acolo unde există disponibilitatea personalului medical, din discuțiile cu Valeriu Gheorghiță a reieșit un lucru pe care, în pofida dorinței mele de a organiza centre de vaccinare în școli, am înțeles că este nevoie, pentru a autoriza un cabinet medical școlar drept centru de vaccinare, este nevoie de condiții pentru separarea fluxurilor. Este nevoie de separarea celor care se vaccinează de cei care derulează activități didactice.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Știut fiind faptul că elevii sunt în cea mai mare parte minori și trebuie să fie însoțiți de un părinte sau un tutore legal, este necesară prezența unui număr mare de persoane, ce implică și un anumit spațiu.

În momentul de față identificăm, școală cu școală, acele locații în care există și cabinete medicale și configurație care să permită organizarea acestor fluxuri, conform cerințelor organizării centrelor de vaccinare”, a explicat Sorin Cîmpeanu, în platoul B1 TV.

Totodată, Sorin Cîmpeanu a precizat că pentru moment există suficiente centre de vaccinare la nivel național, iar dacă elevii, părinții, profesorii și bunicii se vaccinează, de exemplu, în luna august, vor beneficia de imunitate la începutul anului școlar 2021 –  2022.

Până să organizăm centre de vaccinare în școli, avem foarte multe centre de vaccinare disponibile, nu doar pentru elevi și profesori, ci și pentru părinți și bunici. Dacă ne vaccinăm în luna august, avem șansa să beneficiem de imunitate ridicată la începutul anului școlar”, a mai adăugat ministrul.