Încă un succes pentru Emil Boc. A primit o funcție importantă la nivel național

Încă un succes pentru Emil Boc. A primit o funcție importantă la nivel național
Foto: facebook.com/EmilBoc

Încă o reușită importantă pentru Emil Boc, primarului Cluj-Napoca. Fostul premier PDL a fost ales președinte al Asociației Municipiilor din România (AMR) pentru următorii 4 ani.

Edilul din Cluj-Napoca a fost ales președinte AMR în cadrul Adunării Generale a Asociației, desfășurate miercuri și joi, în această săptămână. Tot în cadrul acestei întâlniri a fost ales și noul Comitet Director care reunește toți primarii de municipii, la nivel național. Astfel, Comitetul a oferit o primă luare de poziție cu privire la finalizarea negocierilor pentru constituirea noului guvern.

„Solicităm urgent partidelor parlamentare să finalizeze negocierile politice în vederea constituirii unei viitoare formule guvernamentale, pentru a crea Președintelui României posibilitatea desemnării unui candidat la funcția de prim ministru care să obțină votul de încredere din partea Parlamentului pănă la sfârșitul anului 2020 și, ulterior, Guvernul, cât mai repede cu putință, să propună forului legislativ aprobarea Legii bugetului de stat pentru anul 2021.

Pentru a corecta dezechilibrele bugetare și scăderea drastică a veniturilor bugetelor locale în anul 2020, ca urmare a pandemiei pe care o parcurgem, solicităm Guvernului României alocarea de resurse financiare în cadrul viitorului proiect de lege a bugetului de stat, în scopul creșterii valorii veniturilor bugetelor locale peste nivelul anului 2020”, se arată într-un comunicat al AMR.

AMR, organizația condusă de către Emil Boc, cere să fie invitată la negocierile pentru buget

În plus, AMR a solicitat ca reprezentanții organizației să fie invitați la discuții pe tema structurii bugetului de stat pentru anul 2021.

„În contextul neadoptării legii bugetului de stat pentru anul 2021 în termenul legal, solicităm Guvernului României analizarea oportunității adoptării unei ordonanțe de urgență prin care să se scurteze termenele legale prevăzute de lege pentru aprobarea bugetelor locale pentru anul 2021”, a mai transmis AMR prin intermediul comunicatului.

În data de 17 decembrie, Emil Boc a declarat că cel mai probabil, negocierile din PNL, USR și UDMR pentru formarea noului guvern, se vor încheia până la Anul Nou.

„Eu nu spun că trebuie să dureze ca în Germania sau ca în Belgia. Din experiența din 2000 încoace întotdeauna până la anul nou s-a realizat coaliția și s-a făcut un guvern. Nu cred că vom ieși din această logică nici acum de a avea un guvern până la anul nou”, a declarat primarul PNL la Digi 24.

Ultima oră
00:08 - Alexandru Rafila: PSD nu poate să aibă doar Ministerul Sănătății într-un moment atât de greu. Ar fi boicotat de Dan Vîlceanu. Cum să rezolvi o criză fără să ai resurse?
00:05 - Lora nu mai poate să facă fața emoțiilor: „A murit cu mine”
23:59 - Alexandru Rafila (PSD) cere o lună de „solidaritate națională” împotriva pandemiei: Dacă ne ținem serios de treabă, putem obține imunitatea colectivă spre sfârșitul anului
23:57 - Emma Raducanu, elogiată de către Simona Halep: „Poate să intre în top 10 WTA foarte repede”. Ce i-a atras atenția în mod special fostului lider mondial
23:40 - Marea Britanie: Supermarketurile ascund rafturile goale cu poze cu legume și fructe. „Mmmm, fotografii delicioase cu sparanghel” (FOTO)
23:40 - Alexandru Cicâldău, gol pentru Galatasaray în derby-ul cu Beșiktaș. Internaționalul român a reușit o performanță fără precedent după decembrie 2015 (FOTO, VIDEO)
23:27 - Cosmin Natanticu, pus în fața unei alegeri decisive. Eliza: „Mi s-au promis lucruri și nu s-au mai întâmplat”
23:15 - Pepe, din nou îndrăgostit. A fost surprins de paparazzi cu noua iubită și noul bolid de lux (FOTO)
23:07 - Octavian Jurma: Agresivitatea bolii în ultima vreme face medicii și specialiștii în boli infecțioase să suspecteze că am putea avea de-a face în România cu o nouă variantă Delta (VIDEO)
23:02 - Haos după impunerea certificatului verde COVID pentru accesul în instituții: „Mi-a spus să depun online. Ce e aia?“