Dmytro Kuleba vine vineri în România, la invitația lui Bogdan Aurescu. Cei doi mininiștri de externe au programate consultări politice / Oficialul ucrainean se va întâlni și cu Nicolae Ciucă

Dmytro Kuleba vine vineri în România, la invitația lui Bogdan Aurescu. Cei doi mininiștri de externe au programate consultări politice / Oficialul ucrainean se va întâlni și cu Nicolae Ciucă
Șeful diplomației ucrainene, Dmytro Kuleba. Foto: Hepta.ro / DPA Images / Fabrizio Bensch

Ministrul ucrainean al afacerilor externe, Dmytro Kuleba, efectuează vineri o vizită în România, la invitația omologului său român, Bogdan Aurescu. Șeful diplomației ucrainene se va întâlni la București și cu premierul Nicolae Ciucă, președintele PNL, arată agenda transmisă de Palatul Victoria.

Cu ocazia vizitei efectuate de ministrul ucrainean de externe în România, Dmytro Kuleba și Bogdan Aurescu vor avea consultări politice

„Ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu va avea vineri, 22 aprilie 2022, consultări politice cu ministrul afacerilor externe al Ucrainei, Dmytro Kuleba, cu prilejul vizitei pe care ministrul ucrainean o efectuează în România, la invitația șefului diplomației române. După consultări, cei doi miniștri vor susține declarații comune de presă, începând cu ora 12:15, la sediul Ministerului Afacerilor Externe”, se arată în comunicatul transmis joi de Ministerul Afacerilor Externe.

Alături de NATO, UE și de principalul său partener strategic, Statele Unite, România a condamnat în termeni categorici agresiunea armată pe care a declanșat-o Federația Rusă împotriva Ucrainei. Țara noastră furnizează sprijin umanitar consistent, găzduind la Suceava chiar și un hub logistic în acest sens, și este gata să primească în continuare fiecare refugiat care trece frontiera românească fie pentru a rămâne aici, fie pentru a merge într-un alt stat european.

La eforturile autorităților s-au raliat și societatea civilă, și cetățenii obișnuiți, dar și diverși actori din mediul privat, iar România a fost lăudată de comunitatea internațională pentru felul în care a acționat.

„Agresiunea brutală declanșată de Federația Rusă împotriva Ucrainei a afectat însă fundamental securitatea regională, europeană, euroatlantică și are proiecții negative la nivel global – pe mai multe paliere chiar. De aceea, pentru sprijinirea Ucrainei, greu încercată de această agresiune, NATO și Uniunea Europeană au luat măsuri concrete și consistente. România a acționat, la rândul său, rapid și eficient, atât la nivel guvernamental, cât și la nivelul societății civile.

Am trimis ajutoare umanitare Ucrainei și am primit pe teritoriul nostru toți refugiații care s-au îndreptat către noi, oferindu-le sprijin, cazare și asistență medicală. În plus, am pus în funcțiune pe teritoriul țării noastre un hub logistic care asigură colectarea și transportul donațiilor umanitare internaționale către Ucraina”, declara președintele Klaus Iohannis pe 13 aprilie, când a efectuat o vizită la Baza Aeriană 57 „Mihail Kogălniceanu alături de premierii României și Belgiei, Nicolae Ciucă și Alexander De Croo.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
08:15 - Moment incredibil la Săptămâna Modei de la Paris. Un lichid stropit pe un manechin s-a transformat în rochie
08:09 - Circulaţie îngreunată pe mai multe drumuri din ţară
07:57 - Imagini de groază din Iran: Un polițist, lovit violent cu picioarele de mai mulți protestatari (video)
07:38 - Momentul în care militarii din Azerbaidjan împușcă fără milă un grup de soldați armeni, luați prizonieri (video)
07:18 - Volodimir Zelenski anunţă eliberarea a două localităţi din regiunea Herson
23:54 - Dan Șucu, fericit că a ales să investească la Rapid: „Este în mod cert o alegere cât se poate de bună”
23:37 - Consilierii lui Biden și Erdogan au avut o întâlnire neanunțată, la Istanbul. Discuții SUA – Turcia despre aderarea Finlandei și Suediei la NATO, dar și despre anexările rusești
23:11 - Cota apei în lacul de acumulare Tăul Mare a scăzut cu 40 de centimetri, anunță ISU Alba. Peste jumătate dintre persoanele din zona de risc din Roșia Montană au refuzat evacuarea (VIDEO)
22:47 - Cristian Preda: Eu dau în scris că Nicolae Ciucă a plagiat într-un mod grosolan. Există numeroși membri ai PNL foarte nemulțumiți că au în fruntea Guvernului și a partidului un om care a plagiat (VIDEO)
22:12 - Cristian Preda îi cere lui Nicolae Ciucă, acuzat de plagiat, să trimită o copie a tezei de doctorat la CNATDCU spre verificare / Decanul a mulțumit B1 TV: A fost singurul post prezent la protestul de la Ministerul Educației (VIDEO)