Interlop, către Laura Vicol (PSD), noua șefă a Comisiei Juridice din Parlament: „Băi, fato?! Tu vorbești acuma când vreau io, nu când vrei tu!​”

Interlop, către Laura Vicol (PSD), noua șefă a Comisiei Juridice din Parlament: „Băi, fato?! Tu vorbești acuma când vreau io, nu când vrei tu!​”
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Numele Laurei Vicol Ciorbă (PSD), noua șefă a Comisiei juridice din Camera Deputaților, apare în rechizitoriul în care au fost trimiși în judecată mai mulți interlopi, în frunte cu Marian Bejan, acuzat de proxenetism, șantaj, tentativă de omor și spălare de bani.

Laura Vicol a ajuns în Parlamentul României după ce s-a înscris în PSD. Ca avocată, ea a reprezentat-o pe Alina Bica, fostă șefă DIICOT, condamnată definitiv, dar fugită din țară, dar și pe mai mulți interlopi și infractori periculoși, precum Nuțu și Sile Cămătaru. Averea ei e impresionantă.

Odată ce majoritatea parlamentară s-a schimbat, fiind acum controlată de PSD, PNL și UDMR, șefia Comisiei juridice din Camera Deputaților a fost schimbată și așa a ajuns Vicol la conducerea ei. Această comisie avizează și trimite la vot în Parlament toate legile sau ordonanțele care au legătură cu sistemul judiciar, explică Europa Liberă.

Ce discuta Laura Vicol (PSD) cu interlopul Marian Bejan

În ianuarie 2020, două grupări s-au răfuit în stradă, două persoane ajungând la spital după ce s-au tăiat cu săbiile și cuțitele. Era vorba de Marius Emil Alecu, zis „Bebino”, considerat liderul Clanului Sportivilor, și Cezar Roberto Petcu, omul lui Bejan.

În aprilie 2020, Laura Vicol a fost audiată ca martor după ce a fost interceptată de DIICOT în timp ce vorbea cu Bejan. Din discuție a reieșit că cei doi se cunosc, deși Vicol era avocata unuia dintre rivalii lui Bejan.

Laura Vicol le-a spus procurorilor că, după încăierare, a fost contactată de mama lui Marius Alecu, iar aceasta i-a cerut să-i reprezinte fiul în instanță. Vicol i-a zis femeii că s-a întâlnit cu Marian Bejan, care i-ar fi spus că este prieten cu cei doi interlopi și că ar vrea ca ei să se împace.

„Din interceptările convorbirilor telefonice a rezultat faptul că inculpatul Bejan Cristian Marian a luat legătura cu numita Vicol Laura și are autoritate asupra acesteia”, arată procurorii în rechizitoriul citat de Europa Liberă.
În aprilie 2020, Marian Bejan a luat legătura cu Vicol și au purtat următoarea discuție:
Marian Bejan: Eu nu vreau să mă suni. Eu vreau să te văd…
Laura Vicol: E, da! Hai!
Marian Bejan: Cum adică, ”E, da! Hai, pa!”?
Laura Vicol: Te vezi cu c****e alea cu care ai stat la masă, nu cu mine. Hai!​
Marian Bejan Băi, mă auzi mă?​
Laura Vicol: Da, te aud.​
Marian Bejan Alea sunt niște fete libere, mă! Nu sunt c****e…​
Laura Vicol: Da! Foarte bine! Bravo!​
Marian Bejan: Tu ești c***ă, dacă ai atitudinea asta și vorbești prost așa și mă, mă superi…”.

Peste un minut, discuția continuă.

„Laura Vicol: Deci, ori începi să mă respecți și să-mi vorbești frumos, dacă vrei să mai avem un dialog ori nu mai mă suna… Cum vrei tu!​
Marian Bejan: Băi! Tu cât de dobitoacă să fii…​
Laura Vicol: Eu… Deci eu te respect…​
Marian Bejan: Dacă eu te sun pe tine că mi-e și mie dor de tine… Băi fato, mă asculți?!​
Laura Vicol: Te vorbesc frumos…​
Marian Bejan: Păi, îmi vorbești frumos? Cică: ”Du-te și stai cu c****e ale!” Păi, de ce sunt alea c***e? Ești nebună?!​
Laura Vicol: Bă?! Ce vrei mă de la mine?! Lasă-mă să trimit un mail și te sun imediat.​
Marian Bejan: Băi, fato?! Tu vorbești acuma când vreau io, nu când vrei tu!​
Laura Vicol: Haide! Vorbim pe whatsapp sau pe telegram. Pa!​
Marian Bejan: Mă auzi?​
Laura Vicol: Da! Vorbim pe whatsapp sau pe telegram, te rog!​
Marian Bejan: Nu! Vorbim acuma când vreau io și cât vreau io!..”.

Laura Vicol le-a mai spus procurorilor că „percepția mea despre inculpatul Bejan Cristian Marian a fost aceea că este o persoană foarte intruzivă care a încercat să obțină informații din dosar de la mine.” Ea a mai precizat că interlopul „o trăgea de limbă cu ce se mai întâmpla în dosarul de tentativă la omor”.

În octombrie 2020, DIICOT a anunțat că a destructurat una dintre cele mai periculoase grupări de crimă organizată din țară, liderul fiind Cristian Marian Bejan. În martie 2021, 16 inculpați au fost trimiși în judecată. Printre ei și polițistul Robert Badea, despre care DIICOT spunea că „a asigurat atât consilierea juridică a liderului grupării infracționale, cât și fluxul de informații, din interiorul instituțiilor de aplicare a legii, cu privire la activitățile de cercetare desfășurate de acestea”.

Cum și-a făcut cariera Laura Vicol și ce avere are

Ca avocat, Laura Vicol a apărat de-a lungul timpului mai mulți interlopi și infractori periculoși, dar și politicieni și oameni de afaceri.

Laura Vicol și soțul ei, Vladimir Ciorbă, sunt finii de cununie ai fugarului Daniel Dragomir, fost ofițer SRI condamnat definitiv.

Ea i-a mai apărat pe Sile și Nuțu Cămătaru, dar și pe Alina Bica, fosta șefă a DIICOT condamnată definitiv în țară și fugită în Italia.

Potrivit declarației de avere aferentă veniturilor din 2020, familia ei are bijuterii și ceasuri de 777.000 de euro, conturi de 1,2 milioane de lei și 310.000 de euro. De asemenea, soții Ciorbă au dat cu împrumut 150.000 de euro și 1,12 milioane de lei.

Anul trecut, veniturile familiei au fost de 276.000 de lei – salariul soțului de la firma de construcții Nordis București și 145.000 de lei – venituri din avocatură. Nordis București activează în Capitală, Poiana Brașov, Sinaia și Constanța. Laura Vicol mai deține 40% din firma Royal Mar SRL și jumătate din Hathor Trading Estate SRL.

În aprilie 2016, Laura Vicol a fost trimisă în judecată de DNA pentru favorizare a făptuitorului și fals în înscrisuri sub semnătură privată, dar Curtea Supremă a achitat-o pe motiv că faptele nu sunt prevăzute de legea penală.