Ioana Constantin: După ce s-a introdus cota unică, s-a dublat colectarea. Impozitul progresiv va aduce foarte mari probleme antreprenorilor și nu îi va face pe români să traiască mai bine (VIDEO)

Ioana Constantin: După ce s-a introdus cota unică, s-a dublat colectarea. Impozitul progresiv va aduce foarte mari probleme antreprenorilor și nu îi va face pe români să traiască mai bine (VIDEO)
Foto: Facebook / Ioana Constantin

Ioana Constantin spune despre cota unică de impozitare că a fost o măsură primită extrem de bine de mediul economic și a ajutat antreprenorii. „Nu i-a mai făcut să păcălească statul și să nu plătească de fapt taxe și impozite”, a punctat ea, joi, pe B1 TV, la „Bună, România!” cu Radu Buzăianu și Răzvan Zamfir.

Ioana Constantin, pe B1 TV, despre cota unică și o eventuală trecere la impozitarea progresivă

„Cred că e delicat să aduci un astfel de subiect într-un moment de criză, în care avem peste 120.000 de firme în risc de faliment, tu să vii acum să spui că vei schimba modalitatea de impozitare. E o greșeală foarte mare și sunt două chestiuni extrem de greșite economic și populist puse pe masă de PSD. Eu le înțeleg obsesia, că e de stânga ideea asta cu impozitul progresiv, dar ei spun așa, `creștem colectarea`. Păi, hai să ne uităm, 2004 e ultimul an cu impozit progresiv, la momentul respectiv colectarea era în jur de 8 miliarde, deci până în 3% din PIB. După ce s-a introdus cota unică, deci din 2005 încolo, s-a dublat colectarea, am ajuns la 13-14 miliarde, peste doi-trei ani s-a ajuns la 18 miliarde, deci de fapt cota unică, prin faptul că a fost o măsură extrem de bine primită de mediul economic, a ajutat antreprenorii, nu i-a mai făcut să păcălească statul și să nu plătească de fapt taxe și impozite”, a explicat ea.

Ioana Constantin consideră că o eventuală trecere la sistemul de impozitare progresivă le va crea antreprenorilor probleme „foarte mari”.

„Apoi, mai vin și spun, `să vedeți ce scădem noi și taxarea pe muncă și să vedeți cum vor fi declarate contractile și vor plăti antreprenorii`, fals! Eu cred că acest impozit progresiv va aduce foarte mari probleme antreprenorilor și nu îi va face pe români să trăiască deloc mai bine. Nimeni nu recomandă într-o criză economică tu să vii cu măsuri de schimbare a taxării, din contră”, a adăugat fostul secretar de stat.

Urmăriți B1TV.ro și pe