Ioana Constantin (PMP), despre nevoia de dezbatere în cursa pentru București: Toate celelalte orașe din România se uită către Primăria Capitalei (VIDEO)

Ioana Constantin (PMP), despre nevoia de dezbatere în cursa pentru București: Toate celelalte orașe din România se uită către Primăria Capitalei (VIDEO)
Foto: facebook.com/ioana.constantin.77

Ioana Constantin, candidata PMP la Primăria Sectorul 1, a reclamat lipsa unei dezbateri în trei între principalii candidați la funcția de primar general al Capitalei. În direct pe B1 TV, luni seară, la „Dosar de politician” cu Silviu Mănăstire, ea a subliniat că Traian Băsescu i-a invitat la o confruntare de acest gen pe „cei doi candidați care nu contenesc în a-și arunca tot felul de bezele, Gabriela Firea și Nicușor Dan”.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Ce a spus Ioana Constantin despre nevoia de dezbatere în cursa pentru Capitală

Întrebată cum vede schimburile de replici dintre Gabriela Firea și Nicușor Dan, Ioana Constantin a răspuns: „În loc să discutăm despre programele candidaților, în loc să vedem dezbateri – așa cum ar trebui să fie, mai ales în campania pentru alegerile locale, unde sunt aleși oamenii înainte de orice – vedem o răfuială politică. Asta nu e o dezbatere, nici ce face Nicușor Dan, nici ce face Gabriela Firea. Dumneavoastră sunteți un jurnalist cu multă experiență, știți cum au loc dezbaterile electorale, mai ales pentru Primăria Capitalei – și se uită către Primăria Capitalei toate celelalte orașe din România. Președintele Traian Băsescu, în schimb, astăzi, a avut o conferință de presă în care a vorbit despre gunoaie – vorba președintelui, să știți că și gunoaiele acestea nu trebuie subestimate – deci despre deșeuri, despre cât de important este și mediul în București și în toată România, și, mai mult decât atât, a invitat la dezbatere electorală cei doi candidați care nu contenesc în a-și arunca tot felul de bezele, Gabriela Firea și Nicușor Dan. Pentru că este un circ și o continuare a spectacolului acesta de imagine și de PR și la doamna Gabriela Firea, și văd că și domnul Nicușor Dan s-a molipsit foarte puternic”.

Ea spune că se aștepta la discuții„despre București, mai ales că a intrat în cursă președintele Traian Băsescu, un om care cunoaște foarte bine Bucureștiul, iar acum îl vede și din perspectiva aceasta a poziției de europarlamentar. Îl avem pe Nicușor Dan, care este de multă vreme angrenat în povestea aceasta legată de București. Avem primarul primarul în funcție, doamna Gabriela Firea. Ar fi putut fi o discuție consistentă despre ce este de făcut pentru a dezvolta Bucureștiul, pentru a rezolva problemele cu care ne confruntăm toți cei care trăim în această Capitală și pentru a da un bun exemplu de practică democratică, dar văd că tot în răfuială stăm. Același lucru se întâmplă și la Sectorul 1”.

Traian Băsescu i-a invitat la o dezbatere electorală pe Gabriela Firea și Nicușor Dan

Fostul președinte și primar general Traian Băsescu lansase și duminică o provocare de acest gen către Gabriela Firea și Nicușor Dan.„Dacă tot stau cu spatele la dezbateri, o să le dau șuturi în spate până o să facă bătături dacă nu vin la o dezbatere pentru Capitală”, spunea eurodeputatul, tot la emisiunea „Dosar de politician” de pe B1 TV.

„Eu vreau (n.r. – dezbatere)cu amândoi. Cu amândoi și cu fiecare în parte, în orice variantă. Dacă Nicușor Dan nu vine, hai să facem o discuție numai eu cu doamna Firea. Lansez această invitație, să facem o discuție despre București eu și doamna Firea”, afirma canddatul PMP la Primăria Capitalei.