Ioana Constantin (PMP): Frig și sărăcie. Românii nu trăiesc mai bine, ci încearcă să supraviețuiască de la o zi la alta

Ioana Constantin (PMP): Frig și sărăcie. Românii nu trăiesc mai bine, ci încearcă să supraviețuiască de la o zi la alta
Foto: Ioana Constantin / Facebook
Ioana Constantin a reacționat dur la discursul optimis al prim-ministrului demis, Florin Cîțu, despre creșterea economică și bunăstarea românilor.
În mesajul postat pe pagina sa de Facebook, vicepreședintele Partidului Mișcarea Populară a prezentat situația românilor dintr-un punct de vedere total opus față de premier, afirmând că românii nu trăiesc mai bine, ci încearcă să supraviețuiască de la o zi la alta.
„În timp ce premierul ne vorbește despre Ratingul de țară, stabilitate și ce bine trăim, coșul zilnic e aproape cu 15% mai scump, pentru 7 români din 10 salariul nu ajunge de la o lună la alta, pensionarii aleg între facturi și medicamente, iar prețurile la energie și gaze au explodat – ofertele la energie sunt în unele cazuri și de 5 ori mai mari. 
În timp ce pensiile speciale au rămas neatinse, restul pensionarilor nu au primit nici măcar indexarea, iar azi aleg între plata facturilor uriașe și a cumpăra mâncare și medicamente.
Domnul Cîțu și echipa domniei sale sunt rupți de realitatea românilor, de realitatea orașelor și comunelor din România. Este revoltătoare lipsa de empatie cu românii și lipsa de solidaritate cu firmele românești.
Românii nu trăiesc mai bine, firmele nu o duc mai bine. Cei mai mulți români încearcă să supraviețuiască de la o zi la alta.
Azi, guvernul interimar are mai puține pârghii, dar întreaga vară trebuiau pregătite măsuri care să protejeze cetățenii si firmele: Legea Consumatorului Vulnerabil a fost întârziată nepermis si este o bătaie de joc birocrația la care sunt supuși oamenii, măsurile pentru firme se dovedesc mai repede a fi măsuri benefice tot pentru companiile din energie, reducerile de TVA și plafonarea întârzie, indexarea pensiilor nu s-a dat, salariile nu mai țin pasul cu scumpirile, iar instituțiile statului au închis ochii în fața speculei si jafului din domeniul asigurărilor și de pe piața de energie.
Guvernul, Parlamentul și Președintele trebuie să revină la realitate. România reală e la fel de înghețată și săracă în multe zone ca acum 30 de ani”, a scris Ioana Constantin.
Liberalul a declarat că această creștere economică se va resimți în buzunarele românilor, care ar putea primi salarii mai mari din 2022.
Ultima oră
19:25 - Florin Roman (PNL): Despre Florin Roman s-au putut spune multe lucruri, mai puțin un lucru – că e corupt. Mă cunosc mulți, poate de asta și deranjez în stânga și-n dreapta (VIDEO)
18:58 - Florin Roman: Pentru cloud-ul guvenamental avem 500 de milioane de euro în PNRR. Banii vin pe măsura termenelor și suntem presați de timp / Doar puțin peste 10% dintre români au competențe digitale primare (VIDEO)
18:16 - Florin Roman (PNL), reacție la controversele privind lucrarea din CV-ul său: Eu n-am ajuns ministru la beletristică. Sunt cu conștiința împăcată. Când ajungi ministru, sunt și lucruri bune și lucruri mai puțin bune (VIDEO)
18:07 - Alexandru Rafila, despre măsurile din noaptea de Revelion: Vă daţi seama că nu vor fi unele stupide care să facă imposibilă, de exemplu, întoarcerea la timp acasă (VIDEO)
17:44 - Prognoza meteo pentru săptămâna 6-12 decembrie 2021. Cum va fi vremea de Crăciun și Revelion (VIDEO)
17:43 - Dorel din Panciu a pus un brad uriaș de Crăciun fix în mijlocul intersecției. Mașinile au circulat printre crengi (VIDEO)
17:23 - Antrenorul unei echipe din Egipt a murit după ce s-a bucurat la un gol marcat în prelungiri de jucătorii săi
17:02 - Sorin Grindeanu: Ruptura de Liviu Dragnea a apărut când mi-am asumat aproape în mod personal să dau OUG 14 / Reacția liderului social-democrat la acuzația că a fost acasă la Klaus Iohannis
16:43 - Femeia cu cele mai mari buze din lume se pregătește de o nouă intervenție estetică. Uite ce rezultate își dorește să obțină
16:38 - Alexandru Rafila: Nu se pune problema utilizării certificatului verde la slujbe. Asta nu înseamnă că nu ne dorim sprijin din partea bisericilor în respectarea măsurilor anti-COVID (VIDEO)