Ioana Petrescu, fost ministru al Finanțelor, demisionează din Pro România: ‘Sper ca cei care au rămas să îi convingă pe liderii partidului să refuze duplicitatea, oportunismul, trădarea şi târguielile de culise’

Ioana Petrescu, fost ministru al Finanțelor, demisionează din Pro România: ‘Sper ca cei care au rămas să îi convingă pe liderii partidului să refuze duplicitatea, oportunismul, trădarea şi târguielile de culise’

Ioana Petrescu, fost ministru de Finanțe, a anuntat joi ca demisioneaza din partid, după doi ani în care i-a fost alături lui Victor Ponta.

Ioana Petrescu demisionează din Pro România

Fost ministru de Finante in Guvernul Ponta, Ioana Petrescu era considerata o apropiata a liderului partidului, Victor Ponta. Ea spune acum ca i s-a reprosat lipsa de implicare, in conditiile in care ea a avut mai multe proiecte care au fost ignorate de conducerea partidului.

“Mă retrag din PRO România

Am decis să ies din Partidul PRO România. Este o decizie dificilă, dar necesară, pe care o iau după doi ani în care am făcut parte din conducerea acestei formațiuni.

Eu am intrat în politică din dorința de a avea un cuvânt de spus în politicile publice care ar putea ajuta România să devină o democrație avansată și să joace un rol important in UE. Acum doi ani, am ales PRO România pentru că era o formațiune născută din nevoia unor tineri politicieni care nu își găseau loc în vechile partide și vocea lor nu ar fi putut fi auzită din cauza liderilor autoritari și discreționari.

Am crezut în forța PRO România, un partid care s-a declarat a fi “altfel”, în care mulți tineri au devenit membri cu speranța că alături de colegii cu experiență în politică, au șansa de a-și susține ideile lor care pot aduce românilor o viață mai bună.”, transmite Ioana Petrescu într-o postare pe Facebook.

Aceasta spune că nu mai crede în partidul condus de Victor Ponta.

„In lipsa unui dialog constructiv in interiorul formatiunii din care fac parte, am ales sa iau pozitii publice, ori de cate ori am avut ocazia sa–mi exprim punctul de vedere, mai ales pe temele in care am o expertiza bazata pe studii si experienta de lucru la nivel international. Din pacate, doar rar luarile mele de pozitie au dus la initiative legislative ale PRO Romania in Parlament. Sentimentul sterilitatii unei astfel de activitati politice a devenit pregnant”, a explicat Petrescu.

Ioana Petrescu şi-a manifestat intenţia de candida pentru alegerile parlamentare din toamnă

Fostul ministru de Finanțe mai afirmă că îşi doreşte să urmeze în continuare calea politicii şi că vrea să candideze pentru un loc în Parlamentul României.

„Cred că politica este o vocaţie şi îmi doresc să urmez această cale în continuare. Mă simt datoare să pun în slujba românilor expertiza profesională si experienţa guvernamentală acumulate până acum. Doresc să candidez pentru un loc in Parlamentul României, pentru că acesta este obiectivul esenţial al oricărui om care intră în politică. Nu poţi candida decât dacă ştii care este viziunea partidului din care faci parte si cum serveşte această viziune cetăţenii acestei ţări. Trebuie să fiu convinsă că pot reprezenta timp de patru ani partidul din care fac parte, dar şi că acest partid mă reprezintă pe mine. Trebuie să cred şi eu în partid, nu doar partidul în mine. Datoria unui politician ales este să reprezinte interesele alegatorilor şi nu ale liderilor partidului. Liderii de partid trebuie să genereze proiecte şi nu să manevreze pârghii obscure, invizibile publicului larg”, a completat Ioana Petrescu.

Ioana Petrescu le mulţumeşte colegilor şi îşi exprimă speranţa ca „într-un final poate ei vor reuşi să îi convingă pe liderii partidului că drumul bun este cel al construcţiei perseverente, al dialogului onest şi transparent, să refuze duplicitatea, oportunismul, trădarea şi târguielile de culise”.