Iohannis, atac fără precedent la adresa PSD-ALDE: Majoritatea a demonstrat încă o dată disprețul față de Justiție / Reacția lui Dragnea

Iohannis, atac fără precedent la adresa PSD-ALDE: Majoritatea a demonstrat încă o dată disprețul față de Justiție / Reacția lui Dragnea
Foto: Libertatea

Respingerea cererii DNA de urmărire penală a lui Eugen Bejinariu (PSD) demonstrează încă o dată disprețul majorităţii parlamentare faţă de Justiţie, a transmis președintele Klaus Iohannis, prin intermediul purtătorul de cuvânt Mădălina Dobrovolschi.

”Votul de astăzi (marţi – n.r.) din Parlament în cazul cererii de urmărire penală a deputatului PSD Eugen Bejinariu dovedeşte încă o dată dispreţul majorităţii faţă de Justiţie. Este inadmisibil ca unii deputaţi şi senatori să se erijeze în judecători şi să hotărască prin vot blocarea actului de justiţie”, a declarat Dobrovolschi, citată de Digi24.

Aceasta a amintit că Iohannis a declarat în repetate rânduri că doar instanța este abilitată să se pronunţe în legătură cu vinovăţia sau nevinovăţia unei persoane, iar acest principiu ”nu este negociabil”.

Totodată, președintele a avertizat că această atitudine a majorității parlamentare de a nu ține cont de normele statului de drept nu face decât să scadă și mai mult încrederea românilor în Parlament.

Replica liderului PSD Liviu Dragnea nu a întârziat să apară: ”Sunt cuvinte cam grele. Dacă domnul preşedinte vrea să fim parteneri în acest demers de modificare a Constituţiei, aşa cum a spus în noiembrie 2014, cu tot dragul vom modifica Constituţia şi, printre alte prevederi, să scoatem şi această prevedere cu privire la imunitate”.