Ion Cristoiu: CSM ar trebui să sesesizeze faţă de Adina Petrescu și de șefa ei, Camelia Sutiman pentru abuzurile comise în dosarul lui Traian Băsescu

Ion Cristoiu: CSM ar trebui să sesesizeze faţă de Adina Petrescu și de șefa ei, Camelia Sutiman pentru abuzurile comise în dosarul lui Traian Băsescu
Foto: obiectiv.info

Jurnalistul Ion Cristoiu a ales să vorbească în postarea zilnică depe blogul personal despre abuzurile comise de procurori în cazul lui Traian Băsescu.

A fost făcută publică Ordonanţa de infirmare de către procurorul General, Augustin Lazăr, a Rechizitoriului intocmit de procuroarea Adina Petrescu și confirmat sub aspectul legalitatii si temeiniciei de Camelia Sutiman, șefa Secției de Urmărire Penală și Criminalistică din Parchetul General, prin care urma să fie trimis în judecată fostul președinte al României, Traian Băsescu, sub sub acuzaţia de ameninţare, în urma plîngerii penale depuse de PSD-ista Gabriela Firea.

„Traian Băsescu a dezvăluit și unul dintre abuzurile Cameliei Sutiman în acest dosar. Pentru a-i forța mîna procurorului general, care ceruse să verifice rechizitoriul, Camelia Sutiman a făcut să ajungă știrea falsă că Traian Băsescu a fost trimis în judecată”, a spus Ion Cristoiu.

Ion Cristoiu a mai scris despre acest dosar: „Pe fondul eternei bătălii politice dintre Traian Băsescu și Victor Ponta Senatul României înființase o Comisie de anchetă privind terenurile de la Nana, achiziționate de președinte”,precizând că în acest sens Comisia nu are cum să ajungă la niciun rezultat, pentru că înființarea ei urmărise o manevră electorală a PSD condus de Victor Ponta.

Gabriela Firea afirmă ca purtătoare de cuvînt a Comisiei prin declarațiile sale agresive la adresa lui Traian Băsescu, care i-a spus că „Mai bine ar sta în banca ei şi s-ar ocupa de ce se întîmplă pe moşia soţului ei, unde e primar. Că s-ar putea să nu îl mai găsească într-o zi acasă, daca nu e atentă. Înţeleg că în parohia lui se întîmplă destule lucruri rele”.

Cu toate acestea, Victor Ponta vede în Declarația lui Traian Băsescu un ce profit electoral.

„Traian Băsescu o șantajase pe senatoarea Gabriela Firea prin această amenințare, pentru ca senatoarea să nu mai fie atît de harnică în anchetarea tranzacției Nana. Pentru ca tărăboiul electoral să fie și mai dihai, 176 de parlamentari au depus pe 17 aprilie 2014 la Parchetul General un denunț de șantaj împotriva lui Traian Băsescu. La vremea respectivă, refuzînd să intre într-o comedie electorală de doi bani, Crin Antonescu și Kelemen Hunor n-au semnat petiția”, a mai precizat Ion Cristoiu.

Parchetul General condus de Tiberiu Nițu a dat curs plângerii și a început urmărirea penală împotriva lui Traian Băsescu.

„Plângerea politicianistă a Gabrielei Firea nu trebuia luată în serios de Parchet chiar din clipa depunerii de către politiciana PSD sub semnul luptei politice. Admițînd că Tiberiu Nițu a vrut să se joace și el nițel de a Codruța Kovesi, ar fi fost normal ca în acest caz Traian Băsescu să fie scos de sub urmărire penală. Asta nu numai pentru că numai printr-un abuz incredibil poți acuza de amenințare o intervenție politicianistă, cum a fost și cea a lui Traian Băsescu în cazul Gabrielei Firea, dar și pentru că vîră Justiția în rahatul confruntărilor politice din România”, a mai spus Ion Cristoiu.

Din aprilie 2014, lucrurile s-au schimbat, Tiberiu Nițu a fost dat afară din Parchetul general și pus sub ancheta DNA pentru un imaginar abuz în serviciu.

În plângerea depusă la Parchet, Gabriela Firea susţinea că vorbele lui Traian Băsescu au fost „percepute ca fiind ameninţări directe, adresate ei şi familiei, pe care le-a perceput ca o modalitate de a fi împiedicată în realizarea atribuţiilor sale parlamentare, fiind de natură a-i crea o tulburare psihică şi emoţională, în condiţiile în care declaraţiile sale au fost preluate de toate posturile de televiziune”.

„La vremea respectivă acţiunea Gabrielei Firea şi acţiunea Parlamentarilor PSD au stat strict sub semnul bătăliei electorale. Nu era întîia oară cînd plîngerea la Parchet sau la DNA făcută cu tărăboi mediatic era folosită ca instrument de bătălie politică”, a spus Cristoiu.

Procurorul general dezvăluie public, pentru prima dată, incalificabilele abuzuri comise de procurori.În această situație CSM ar trebui să se sesizeze faţă de Adina Petrescu și de șefa ei, Camelia Sutiman.

„În cazul Traian Băsescu avem o dovadă clară a abuzurilor comise de procurori din motive politice”, a conchis Ion Cristoiu.

Ultima oră
21:01 - Revoltă într-o comunitate din Spania, după ce un român a fost bătut până la comă de mai mulți interlopi. Indivizii, cunoscuți pentru faptul că atacă oamenii doar ca să se distreze (VIDEO)
20:53 - Alertă pentru turiștii din Bulgaria. Canicula a provocat importante incendii de vegetație
20:38 - Atacul asupra petrolierului Mercer Street, în care și-a pierdut viața un român | Ambasadorul român şi însărcinatul cu afaceri britanic, convocaţi la MAE iranian
20:07 - Traian Ogâgău, edilul din Sângeorz-Băi filmat când își umilea fiica, și-a pierdut mandatul. El și-a lăsat cumnatul primar interimar
20:04 - PSD: Este imperios necesară adoptarea legii consumatorului vulnerabil. Proiectul trebuie să fie înscris pe ordinea de zi din Camera Deputaților
19:39 - Elevii români au câștigat trei medalii de aur și una de argint la Olimpiada Internațională de Chimie. „E un rezultat cu adevărat excepțional”
19:18 - Cod portocaliu de caniculă în România. 7 Sfaturi care te vor ajuta să reziști în fața temperaturilor extreme
19:17 - Octavian Jurma: Întâmpinăm invazia de Delta cu cea mai mare relaxare din Europa. Relaxarea asta pe credit se va plăti în spitale, la toamnă
18:47 - CNCAV: 12.428 de persoane au fost vaccinate anti-COVID-19 în ultima zi
18:28 - Florin Cîțu: Am făcut o primă variantă a rectificării bugetare. Încă aștept ca toți miniștrii să prezinte public execuția bugetară. Solicit mai multă responsabilitate