Ion Cristoiu: Debarcarea lui Vlad Alexandrescu s-a făcut dacă nu la sfatul lui Klaus Iohannis, atunci măcar cu sprijinul ferm al lui. Scandalul, dacă s-ar fi întâmplat la Globe, nu l-ar fi putut gestiona nici Shakespeare

Ion Cristoiu: Debarcarea lui Vlad Alexandrescu s-a făcut dacă nu la sfatul lui Klaus Iohannis, atunci măcar cu sprijinul ferm al lui. Scandalul, dacă s-ar fi întâmplat la Globe, nu l-ar fi putut gestiona nici Shakespeare
foto: certitudinea.ro

Ion Cristoiu a vorbit în "Gândul de vineri" de pe blogul personal despre intervenția lui Klaus Iohannis în cazul demisiei ministrului Culturii.

„Este un contraexemplu de implicare a unui minister ceea ce s-a întâmplat la Operă. Cred că au rămas puţine greşeli imaginabile care nu au fost făcute de către ministrul Culturii în această chestiune.”, a declarat public Klaus Iohannis .

Jurnalistul a spus că această intervenție este o premieră deoarece Klaus Iohannis se pronunță foarte rar în spațiul public despre ceea ce se întâmplă în politica țării.

Cristoiu a mai spus că aceasta a fost prima dată când Iohannis și-a spus punctul de vedere în legătură cu un minstru.

“Formularea „Cred că au rămas puţine greşeli imaginabile care nu au fost făcute de către ministrul Culturii în această chestiune” e memorabilă prin ironia ucigătoare. Sincer să fiu nu-l credeam în stare pe Klaus Iohannis de o asemenea splendidă fixare a unui om într-o apreciere atît de mușcătoare. Și vă rog să mă credeți, știu să apreciez ironia bună de ironia ieftină. Dacă ne gîndim că Klaus Iohannis n-a strălucit pînă acum prin folosirea bisturiului inteligent care e ironia spusele despre Ministrul Culturii sunt o premieră.”, a spus jurnalistul.

Cristoiu a mai adăugat faptul că această intervenție a lui Klaus Iohannis nu a fost întâmplătoare. Acesta susține că “debarcarea” lui Vlad Alexandrescu dacă nu s-a făcut la sfatului lui Iohannis, s-a făcut sigur cu sprijinul acestuia.

„Debarcarea lui Vlad Alexandrescu s-a făcut dacă nu la sfatul lui Klaus Iohannis, atunci măcar cu sprijinul ferm al lui Klaus Iohannis. Și nu atît pentru Scandalul de la Operă – scandal pe care, dacă s-ar fi întîmplat la Globe, nu l-ar fi putut gestiona nici Shakespeare, directorul și proprietarul Teatrului, ci pentru altceva mult mai grav și despre care Președintele, ca deținător de informații de top, știa cu prisosință.

Klaus Iohannis știa cine-l sprijină pe Vlad Alexandrescu și cu toate acestea și-a asumat curajos posibilele riscuri ale loviturilor administrate drept pedeapsă de Intelectualii lui Băsescu deținători ai unei puternici Rețele de presă.”, a spus Cristoiu.

Urmăriți B1TV.ro și pe