Ion Cristoiu: Iliescu e demult o mumie stalinistă din Mausoleul lui Lenin de la Moscova. Vineri seara a uitat să-și ia porția de lecitină

Ion Cristoiu: Iliescu e demult o mumie stalinistă din Mausoleul lui Lenin de la Moscova. Vineri seara a uitat să-și ia porția de lecitină

Președintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a criticat vineri seara, modul în care este ales președintele Partidului Social Democrat.

„Cum pot să voteze toți membrii de partid? Practica din toate partidele lumii și din istoria noastră – de aceea se convoacă congrese – pentru că membrii deleagă niște oameni cu un mandat și acolo în congres deliberează și se pronunță. (…) Sistemul acesta… Ceaușescu încercase cândva să facă un fel de recensământ național”, a spus Ion Iliescu.

Jurnalistul Ion Cristoiu scrie într-un articol pe blogul personal că „Iliescu nu și-a luat porția de lecitină, pentru că a confundat alegerea Președintelui PSD cu alegerea Secretarului general al PUCS”.

Numai că alegerea președintelui PSD printr-un scrutin intern nu e nici inițiativa, nici decizia lui Liviu Dragnea. E o prevedere introdusă în Statutul PSD prin modificările aprobate de Congresul din 16 octombrie 2010, modificări votate și de Ion Iliescu.

Așadar, Liviu Dragnea respectă Statutul PSD în vigoare de 5 ani. Atacul lui Ion Iliescu, în toți acești cinci ani Președinte de onoare al PSD pe baza Statului aprobat în 16 octombrie 2010, îmi confirmă că Fostul e demult o Mumie stalinistă din Mausoleul lui Lenin de la Moscova”, a scris jurnalistul.