Ionel Dancă (PNL): Analfabeții economici PSD-ALDE sunt vinovați că românii plătesc rate mai mari. Populismele se răzbună!

Ionel Dancă (PNL): Analfabeții economici PSD-ALDE sunt vinovați că românii plătesc rate mai mari. Populismele se răzbună!
Foto: libertatea.ro

Analfabeții economici PSD-ALDE sunt vinovați pentru că românii plătesc rate mai mari la bănci și pentru că puterea de cumpărare a scăzut, susține Ionel Dancă, purtătorul de cuvânt la PNL.

Reacția sa vine după ce Comisia Europeană a revizuit în scădere estimările cu privire la creșterea economiei românești în 2018, de la 4,5% la 3,6%. (Detalii AICI)

În opinia lui Dancă, PSD și ALDE au distrus creșterea economică a României producând dezechilibre majore și deficite bugetare nesustenabile.

”Creșterea economică a României frânează brusc pe final de an în 2018 la 3,6% iar inflația va continua să crească, estimează Comisia Europeană.

Asta este soarta tuturor populismelor din economie care ard ca un foc de paie după care avântul economic se prăbușește și se alege praful de pe tobă de pe urma lor.

Toți consilierii și ministrii economici din PSD și ALDE ar trebui demiși imediat pentru că au distrus creșterea economică a României producând dezechilibre majore și deficite bugetare nesustenabile.

It`s the economy, stupid. În economie, populismele se răzbună și au o notă de plată sigură care se numește inflație și care este plătită de toți.

Cei care cu bani mai mulți la salarii și pensii sau cu aceeași bani cumpără acum mai puțin și plătesc rate mai mari la bancă trebuie să știe că există un vinovat pentru asta, alianța analfabeților economici PSD – ALDE”, a scris Ionel Dancă, pe Facebook.