Ionuț Moșteanu: În aproape șase ani de zile, nu am văzut niciun ministru să fugă de o moțiune simplă. Lucian Bode nu vrea să vină să dea explicații despre licitații și politizarea extremă a MAI (VIDEO)

Ionuț Moșteanu: În aproape șase ani de zile, nu am văzut niciun ministru să fugă de o moțiune simplă. Lucian Bode nu vrea să vină să dea explicații despre licitații și politizarea extremă a MAI (VIDEO)
Foto: Inquam Photos / George Călin

Deputatul Ionuț Moșteanu, purtătorul de cuvânt al USR, l-a acuzat pe ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, că „fuge” de moțiunea simplă în care este întrebat „de licitații, de politizarea extremă a Ministerului de Interne și multe alte lucruri”.

La solicitarea lui Lucian Bode, dezbaterea moțiunii simple a fost amânată pentru luni, 17 octombrie.

Ionuț Moșteanu, despre amânarea moțiunii simple: Lucian Bode a invocat niște pretexte

„Domnul ministru Bode a aflat la 8:52, după ora la care a fost trimis mailul către Camera Deputaților, că are astăzi programul extrem de încărcat și nu poate veni la Parlament. În aproape șase ani de zile de când sunt în Parlament, nu am văzut niciun ministru care să fugă de o moțiune simplă, după ce această moțiune a fost programată. Este prima dată. Înțeleg că domnul ministru Bode nu vrea să vină să explice în fața Parlamentului și în fața tuturor românilor, până la urmă, lucrurile de care noi l-am întrebat în această moțiune, de licitații, de politizarea extremă a Ministerului de Interne și multe alte lucruri”, spune purtătorul de cuvânt al USR.

Potrivit deputatului, moțiunea simplă împotriva ministrului de Interne va fi dezbătută luni, la ora 16.

„Domnul Bode sfidează în acest moment Parlamentul, sfidează mandatul pe care acest parlament i l-a dat ministrului, că așa funcționează democrația, conform Constituției, în țara noastră. Parlamentul trimite miniștri, Guvernul, să facă treabă în numele Parlamentului, este o delegare. De fiecare dată când Parlamentul vrea să întrebe un ministru ceva, ministrul trebuie să vină să răspundă în fața Parlamentului. Cum spuneam, în șase ani de zile, nu am văzut un ministru să fugă, să ignore această cerere a Parlamentului, să sfideze Parlamentul în felul în care domnul Bode a făcut-o astăzi”, a adăugat Ionuț Moșteanu.

Referitor la pretextele invocate de Lucian Bode, el a spus: „Logica și gândirea critică fac distincție între argument și pretext. Acestea sunt niște pretexte, ce a invocat domnul Bode”.

Urmăriți B1TV.ro și pe