UPDATE: Moțiunea simplă împotriva lui Lucian Bode, amânată pentru săptămâna viitoare. Liberalul de la MAI, tot mai contestat în contextul controversatei afaceri BMW și al suspiciunilor de plagiat

UPDATE: Moțiunea simplă împotriva lui Lucian Bode, amânată pentru săptămâna viitoare. Liberalul de la MAI, tot mai contestat în contextul controversatei afaceri BMW și al suspiciunilor de plagiat
Foto: Inquam Photos / George Călin

UPDATE, 11 octombrie, ora 10.35: Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a solicitat marți să fie amânată moțiunea simplică cu care se confruntă, susținând că are un program încărcat. Biroul Permanent al Camerei Deputaților a acceptat cererea și a reprogramat moțiunea pentru luni, 17 octombrie, potrivit G4Media.ro.

În solicitarea formulată către președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, Lucian Bode spune că pe 11 octombrie este „angrenat într-o serie de activități cu oficialități străine”, iar începând de miercuri va fi în Belgia, respectiv Luxemburg.

Știrea inițială: Camera Deputaților va dezbate și va vota marți moțiunea simplă depusă de USR și Forța Dreptei împotriva ministrului de Interne, Lucian Bode, un liberal tot mai criticat pe fondul controversatei afaceri BMW și al suspiciunilor de plagiat cu care se confruntă.

Moțiunea intitulată „Siguranță și încredere sau debandadă și furt? Ministrul Bode trebuie să răspundă pentru dezastrul creat” a fost semnată de parlamentari de la USR și Forța Dreptei și vine în contextul scandalului izbucnit după licitația controversată pentru achiziționarea a sute de mașini BMW de la firma lui Michael Schmidt, prietenul lui Klaus Iohannis, pentru Poliție. Mai mult, secretarul general al PNL este vizat și de suspiciuni de plagiat.

Președintele USR spunea că Lucian Bode „a ajuns sinonim atât cu ciocoismul în politică, cât și cu slugărnicia dusă la extrem”.

„Vorbim de un ministru care a ajuns sinonim atât cu cicoismul în politică, cât și cu slugărnicia adusă la extrem. Nu trebuie să ne uităm mai departe de cazul licitației cu dedicație pentru acele mașini BMW cumpărate de Poliția Română cu un caiet de sarcini făcut special să se potrivească pe ce avea de oferit firma prietenului președintelui Iohannis”, declara Cătălin Drulă.

La rândul său, liderul partidului Forța Dreptei reclama că președintele Iohannis și conducerea PNL „au părăsit proiectul liberal pentru că au făcut o alianță împotriva naturii cu urmașul Partidului Comunist”.

Iohannis și cu conducerea PNL au părăsit proiectul liberal pentru că au făcut o alianță împotriva naturii cu urmașul Partidului Comunist, fără să aibă niciun fel de legitimare din partea alegătorilor, ci dimpotrivă, să ne aducem aminte că și Iohannis, și Partidului Național Liberal au câștigat alegerile și datorită sloganului «Votați PNL, scăpați de PSD»”, afirma Ludovic Orban,

Urmăriți B1TV.ro și pe