Ionuț Moșteanu (USR-PLUS), despre coaliție: Important e să stabilim niște lucruri care probabil au fost lăsate de-o parte, crezând că o să meargă în aceeași direcție fără să fie foarte clar spuse sau scrise (VIDEO)

Ionuț Moșteanu (USR-PLUS), despre coaliție: Important e să stabilim niște lucruri care probabil au fost lăsate de-o parte, crezând că o să meargă în aceeași direcție fără să fie foarte clar spuse sau scrise (VIDEO)
Foto: facebook.com/imosteanu

Ionuț Moșteanu, liderul deputaților USR-PLUS, a vorbit despre discuțiile din cadrul coaliției de guvernare, o nouă rundă urmând să aibă loc chiar marți de la ora 16, și susține că important este să fie stabilite „niște lucruri care probabil au fost lăsate de-o parte, crezând că o să meargă în aceeași direcție fără să fie foarte clar spuse sau scrise”.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Ce a declarat Ionuț Moșteanu, liderul deputaților USR-PLUS, despre coaliția de guvernare și discuțiile dintre formațiunile partenere

„Nu vreau să discut scenarii ipotetice, acum urmează o întâlnire. Colegii mei vor merge la această întâlnire, au fost multe discuții ieri și seara au fost discuții în birourile naționale, vor discuta cu partenerii de coaliție și dânșii vor fi în măsură să vă dea mai multe răspunsuri la final de zi. Haideți să așteptăm răbdători acest final de zi și să vedem cum vor merge lucrurile în continuare”, a declarat Ionuț Moșteanu, marți, la Palatul Parlamentului.

Întrebat dacă USR-PLUS ar accepta varianta în care premierul ar putea demite un ministru doar după ce îi oferă un termen de 48 de ore pentru a-l convinge să și-o depună singur, Ionuț Moșteanu a afirmat: „Nu pot să vă răspund eu și, din nou, lucrurile nu trebuie văzute individual și punct cu punct izolat dintr-o discuție mai largă. Discuția largă și principiul foarte clar pe care îl discutăm și vrem să îl agreăm astăzi este că trebuie să fim parteneri loiali și corecți, și să acționăm colegial în această poveste. De acolo-încolo, cu detalii, că e o zi, că e o oră, că e altceva, o să discute colegii în coaliție și vor găsi cea mai bună soluție. Important este să revenim la masă și să reașezăm această coaliție, și să punem pe masă niște lucruri, și să le stabilim împreună, niște lucruri care probabil au fost lăsate de-o parte, crezând că o să meargă în aceeași direcție fără să fie foarte clar spuse sau scrise. Iată că patru luni mai târziu vedem că trebuie clarificat modul de lucru în coaliție”

„Tot programul de guvernare trebuie privit ca un întreg. Sunt obiective importante acolo pentru care oamenii ne-au votat, n-o să trec eu acum prin ele, pentru că trebuie să avem două ore pentru asta. Așteptăm să se termine ziua de astăzi, să vedem cum mergem împreună și unul din lucrurile pe care trebuie să le decidem împreună este când evaluăm și cum evaluăm – iar, asta, n-am aici neapărat răspunsul acum – îndeplinirea programului de guvernare și obiectivele de acolo, pe timp, pe pași, pe obiective”, a adăugat liderul deputaților USR-PLUS.

Întrebat dacă Vlad Voiculescu, demis săptămâna trecută de la Ministerul Sănătății, s-ar putea regăsi în echipa viitorului ministru, Ionuț Moșteanu a afirmat: „E opțiunea ministrului Sănătății cum își face echipa. (…) Noi o să susținem un ministru, care o să își facă o echipă și ministrul este răspunzător de îndeplinirea unor obiective din programul de guvernare”.