Ionuț Simionca (PMP), după clasarea dosarului Rompetrol 2: „Românii nu înțeleg cum statul acesta e fraudat zi de zi și nimeni nu e tras la răspundere” (VIDEO)

Ionuț Simionca (PMP), după clasarea dosarului Rompetrol 2: „Românii nu înțeleg cum statul acesta e fraudat zi de zi și nimeni nu e tras la răspundere” (VIDEO)

Deputatul PMP Ionuț Simionca a criticat, marți seară, în direct pe B1 TV, atitudinea autorităților, după clasarea dosarului Rompetrol 2.

„De fapt au fost niște țepari, care au profitat de oportunitate și au jefuit România. După Revoluție, toți au făcut ce au vrut. Eu atunci aveam 14 ani, dar mă gândesc astăzi cum e posibil să nu găsești un vinovat, un responsabil. Sunt documente semnate. Cine sunt oamenii care au fost de acord când s-a făcut vânzarea din partea lui Dinu Patriciu spre kazahi? Cine a semnat documentele? Unde sunt vinovații și responsabilii?

Eu mă gândesc, astăzi, că noi nu avem infrastructura. Vă dați seama… cu un miliard de dolari s-ar face 6-700 de kilometri de autostradă în România, adică am avea Autostrada Nordului, Autostrada Unirii, infrastructură care ne-ar aduce beneficii. Eu nu pot să concep așa ceva, nu pot să îmi imaginez că, totuși, au fost câteva documente scrise și nimeni nu-i vinovat. (…) Pentru ce ai mai pus sechestru dacă tu ai clasat dosarul? Probele nu sunt produse care se vând, adică le-ai consumat o dată și nu mai ai. Românii nu înțeleg cum statul acesta e fraudat zi de zi și nimeni nu e tras la răspundere. Nimeni nu plătește. Niciun politician n-a fost sancționat pentru ce s-a întâmplat”, a declarat Simionca, în emisiunea „Dosar de politician” moderată de Silviu Mănăstire.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Ultima oră
23:56 - Alertă la Bușteni. Salvamontiștii au intervenit pentru recuperarea unui bărbat căzut într-o râpă
23:47 - Grav accident rutier pe litoral. O femeie a fost lovită de o mașină, în timp ce traversa strada pe trecerea de pietoni. A fost solicitat și elicopterul SMURD
23:46 - Variante pentru începerea cursurilor. Sorin Cîmpeanu: Nu voi intra peste autonomia universitară. Respect deciziile universităților și dacă sunt provaccinare, le și încurajez (VIDEO)
23:29 - MAE, atenționare de călătorie pentru turiștii care merg în Spania: coduri galben și portocaliu de caniculă, vijelii și ploi torențiale
23:11 - Claudiu Năsui: Avem o problemă cu sărăcia. Suntem campioni europeni la sărăcie în muncă / Ce spune ministrul despre măsura Zero taxe pe salariul minim (VIDEO)
22:51 - Emilian Imbri: Toți cei care sunt, în prezent, în ATI nu sunt vaccinați. Sunt și persoane tinere internate (VIDEO)
22:12 - Octavian Jurma, avertisment cu privire la valul patru: Majoritatea cazurilor de COVID-19 sunt cu varianta Delta. Relaxarea este înspăimântătoare (VIDEO)
22:11 - De ce nu sunt desființate pensiile speciale? Claudiu Năsui: Nu e consens în coaliție. USR-PLUS, cu 15% în Parlament, trebuie să mobilizeze 51%. Când vezi votul, vezi adevărata poziționare a unui partid (VIDEO)
21:51 - Turiștii se plâng de prețurile de pe litoral. Cât trebuie să plătești pe un colac și o pereche de papuci de plajă la Mamaia dacă le-ai uitat acasă
21:35 - Claudiu Năsui: Clasa politică a inventat funcții inutile ca să existe salarizare pentru unii. Vrem să schimbăm legislația, să desființăm sinecurile. Cred că românii nu-și dau seama câte sinecuri sunt în statul român (VIDEO)