Ionuț Stroe: „Cota unică de impozitare rămâne. A fost unul din criteriile după care s-au negociat toate evoluțiile legate de banii din PNRR” (VIDEO)

Ionuț Stroe: Cota unică de impozitare rămâne. A fost unul din criteriile după care s-au negociat toate evoluțiile legate de banii din PNRR (VIDEO)
Foto: Guvernul României / Facebook

Ionuț Stroe, purtătorul de cuvânt al PNL, a declarat luni seara în emisiunea lui Tudor Mușat că Guvernul nu va renunța la cota unică și nu vor fi introduse suprataxări. Acesta a subliniat că a fost unul din criteriile după care s-au planificat, negociat, stabilit și simulat toate evoluțiile legate de banii din PNRR:

„Eu nu cred că PSD sau PNL se poate disocia de anumite decizii care au fost negociate, analizate cu argumente de o parte și de alta și asumate. Suntem împreună la guvernare. Tot ceea ce decidem, ne și asumăm. Indiferent că sunt lucruri care ne avantajează sau nu. Cota unică de impozitare e un principiu la care ținem . Unul dintre lucrurile de bază ale economiei spune că nu poți face dezvoltare prin taxare mărită.

Cota unică de impozitare a generat foarte mult apetit pentru investiții în zona economică privată. A fost unul din criteriile după care s-au planificat, negociat, stabilit și simulat toate evoluțiile legate de banii din PNRR”, a spus Ionuț Stroe.

Acesta a subliniat că mediul de afaceri are nevoie de stabilitate fiscală:

„Cota unică a generat numai anul trecut un interes enorm privind investițiile străine în România și o dorință de a retehnologiza, lucru care se face doar în condițiile unei stabilități fiscale. Un termen mediu pentru toți acești investitori cu care s-a stat de vorbă reprezintă cel puțin o perspectivă de 3-5 ani.

Nu poți în numele unei ideologii să aplici rețeta asta fără a ține cont de contextul economic. Cota de impozitare rămâne și nu vom introduce niciun fel de suprataxă”.

Urmăriți B1TV.ro și pe