Ionuț Stroe, despre renegocierea PNRR: „Până să discutăm acest lucru, noi trebuie să onorăm un angajament: reforma pensiilor în România”

Ionuț Stroe, despre renegocierea PNRR: Până să discutăm acest lucru, noi trebuie să onorăm un angajament: reforma pensiilor în România

Ionuț Stroe, purtătorul de cuvânt al PNL, a declarat luni seara în emisiunea Actualitatea, moderată de Tudor Mușat, că este necesară o discuție cu cei de la Comisia Europeană despre PNRR, în contextul crizei economice, pe de o parte în ceea ce privește pensiile românilor, pe de altă parte în privința prețurilor la materialele de construcții:

„Se știa încă de la început că din al doilea an, țările au posibilitatea de a-și reajusta aceste obiective asumate prin PNRR. Există două domenii care ar necesita aceste ajustări sau discuții suplimentare, chiar dacă Comisia nu a definit procedura prin care se poate renegocia PNRR. Este de așteptat ca din 2023 România ca și alte state din UE să încerce să modifice aceste sume și angajamentele. Primul domeniu este cel legat de pensii. Știm foarte bine nivelul pensiilor din România, știm posibilitățile reduse de a traversa această perioadă extrem de dificilă economic, raportat la inflație care crește într-un ritm galopant și ar fi de preferat să discutăm cu cei din UE”, a spus Ionuț Stroe.

Acesta a spus însă că mai întâi trebuie făcută reforma sistemului de pensii:

„Până să discutăm acest lucru, noi trebuie să onorăm un angajament, acea Lege pe care noi am asumat-o în raport cu condițiile din PNRR, reforma pensiilor în România”.

Ionuț Stroe a vorbit și despre creșterea prețurilor la materialele de construcție:

„Cel de-al doilea domeniu este cel al ajustării prețurilor în zona materialelor de construcții, proiecte care s-au făcut, s-au gândit pe anumite cifre sunt în momentul de față mult sub ceea ce oferă piața în momentul de față în România.

Când se vor derula aceste lucruri, probabil cei de la Bruxelles ne vor spune când și procedura”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
07:53 - Fostul președinte rus Medvedev: În contextul „sancțiunilor nebunești”, Rusia nu poate continua „aprovizionarea cu alimente” / „Nu merge aşa, nu suntem idioţi”
07:34 - Zelenski, despre situația din Donbas: „Acolo este iadul. Aceasta este o încercare deliberată şi criminală de a ucide cât mai mulţi ucraineni”
07:13 - G7 va trimite un ajutor de 18,4 miliarde de dolari Ucrainei. Grupul este pregătit „să facă mai mult dacă este nevoie”
00:03 - Vasile Dîncu: În Europa, la nivelul întregii echipe NATO, există un deficit în ceea ce privește înzestrarea militară / Ne îngrijorează prezența Rusiei pe Insula Șerpilor
00:03 - Marea Britanie oferă vaccinul împotriva variolei pe măsură ce cazurile de variola maimuței se răspândesc rapid în țările europene
23:47 - Cristian Diaconescu: Trebuie să mai existe pe verticala de decizie la Moscova persoane cu care să se poată dialoga. S-a creat mentalul că totul se închide la Putin, dar e o autocrație cu un establishment politic uriaș (VIDEO)
23:29 - Liderul PSD, Marcel Ciolacu, despre performanțele economiei României la nivel european: „Guvernul va trebui să vină cu un nou pachet pentru a echilibra lucrurile”
23:28 - Ministerul de Externe ucrainean despre ignoranța Kremlinului: „Rusia a ales război, nu negocieri”
23:10 - Româncele și-au aflat adversarele din primul tur de la Roland Garros. Pe cine vor înfrunta Simona Halep și celelalte „tricolore” de pe tabloul principal de la Paris
23:02 - Fiona Hill, fosta consilieră a președintelui Trump: „Putin va găsi o modalitate de a-și îndeplini în continuare obiectivele din război/ El trăiește într-o bulă”