Ionuț Stroe, despre Summitul B9 de la Cotroceni: Cele nouă state din estul Europei au ocazia să își coordoneze toate pozițiile ca să obțină consolidarea Flancului Estic al NATO (VIDEO)

Ionuț Stroe, despre Summitul B9 de la Cotroceni: Cele nouă state din estul Europei au ocazia să își coordoneze toate pozițiile ca să obțină consolidarea Flancului Estic al NATO (VIDEO)
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Summitul Formatului București 9, programat să se desfășoare vineri după-amiază la Palatul Cotroceni, reprezintă o ocazie pentru cele nouă state est-europene participante să își coordoneze toate pozițiile ca să obțină consolidarea Flancului Estic al NATO, a explicat purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuț Stroe, la Știrile B1 TV prezentate de Irina Petraru.

Ionuț Stroe (PNL), pe B1 TV, despre Summitul B9 de la Palatul Cotroceni

Întrebat care ar putea fi rezultatele evenimentului, liberalul a afirmat: „Pe agendă există o singură mare temă de securitate în acest moment și, evident, aceasta este agresiunea Rusiei asupra Ucrainei și crizele multiple pe care le-a declanșat. În concluzie s-a trecut de la teorie, așa cum în trecut existau tot felul de documente, de analize, la, din păcate, o realitate de conflict și de război. Evident că după acest summit ne așteptăm la măsuri și acțiuni concrete, care trebuie să fie foarte clare, foarte ferme, foarte bine definite și, evident, vizibile în teren”.

„Oricum acest summit de la București, reunind toate țările care sunt în Flancul Estic al NATO, e și practic o reuniune care pregătește o poziție a tuturor acestor nouă țări din estul Europei în perspectiva Summitului de la Madrid de la finalul lunii iunie. Cele nouă state vor avea ocazia să își coordoneze toate pozițiile, să discute toate detaliile, ca să obțină ceea ce și președintele Klaus Iohannis are ca obiectiv, consolidarea Flancului Estic al NATO”, a continuat Ionuț Stroe.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră