Ionuț Stroe (PNL): „Cu siguranță avem nevoie de o lege a certificatului verde” (VIDEO)

Ionuț Stroe (PNL): „Cu siguranță avem nevoie de o lege a certificatului verde (VIDEO)
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

PNL cere urgentarea dezbaterilor pe tema certificatului verde, care ar urma să fie votat în Camera Deputaților, cameră decizională în Parlament. Ionuț Stroe, purtătorul de cuvânt al partidului, susține adoptarea acestui proiect, care-și propune creșterea cifrei de vaccinare în România.

„În dese rânduri am subliniat urgența adoptării de legislație în acest domeniu – legea vaccinării. Avem în Parlament o lege a certificatului verde intens dezbătută, dar care nu a fost adoptată. Această oscilație, nehotărâre a unora, întârzie acest proces, efectele se văd în viața de zi cu zi. Dorim responsabilitate din partea parlamentarilor, pentru a avea legislație în curând. Cu siguranță avem nevoie de legislație, o lege a certificatului verde”, a declarat purtătorul de cuvânt al PNL, fost ministru de la MTS.

Noile măsuri ale Guvernului în contextul COVID, în perioada sărbătorilor, vor fi comunicate populației miercuri cel mai probabil, după ședința de guvern, a mai precizat Stroe.

Poziția PNL față de introducere de noi taxe în 2022

Oficialul PNL a vorbit și despre introducerea de noi taxe, din anul 2022. Stroe respinge inclusiv „taxa de solidaritate” de 1% pentru marile companii, cu o cifră de afacere de peste 100 de milioane de euro.

„Noi am specificat clar și limpede că nu ne dorim noi taxe în viitoarea construcție bugetară. Va exista o dezbatere, dacă va fi ceva concret din partea partenerilor de guvernare, dar noi nu ne dorim noi taxe”, a mai tansmis Stroe.

Bugetul va fi prezentat în Parlament până pe 20 decembrie, a mai transmis purtătorul de cuvânt.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:03 - Vasile Dîncu: În Europa, la nivelul întregii echipe NATO, există un deficit în ceea ce privește înzestrarea militară / Ne îngrijorează prezența Rusiei pe Insula Șerpilor
00:03 - Marea Britanie oferă vaccinul împotriva variolei pe măsură ce cazurile de variola maimuței se răspândesc rapid în țările europene
23:47 - Cristian Diaconescu: Trebuie să mai existe pe verticala de decizie la Moscova persoane cu care să se poată dialoga. S-a creat mentalul că totul se închide la Putin, dar e o autocrație cu un establishment politic uriaș (VIDEO)
23:29 - Liderul PSD, Marcel Ciolacu, despre performanțele economiei României la nivel european: „Guvernul va trebui să vină cu un nou pachet pentru a echilibra lucrurile”
23:28 - Ministerul de Externe ucrainean despre ignoranța Kremlinului: „Rusia a ales război, nu negocieri”
23:10 - Româncele și-au aflat adversarele din primul tur de la Roland Garros. Pe cine vor înfrunta Simona Halep și celelalte „tricolore” de pe tabloul principal de la Paris
23:02 - Fiona Hill, fosta consilieră a președintelui Trump: „Putin va găsi o modalitate de a-și îndeplini în continuare obiectivele din război/ El trăiește într-o bulă”
22:50 - Adela Popescu a dezvăluit care a fost cel mai stânjenitor moment din viața ei: „Mi-a făcut bine ca am rezistat cu brio”
22:42 - Momente controversate și la finala Cupei. Suporterii lui Sepsi Sfântu Gheorghe s-au întors cu spatele la intonarea imnului României, iar apoi au scandat „Ungaria, Ungaria” (FOTO)
22:25 - Sepsi Sfântu Gheorghe a câștigat în premieră Cupa României. Victorie la pas în finala cu FC Voluntari