Ionuț Stroe (PNL): „Germania e cel mai important partener comercial al României. Vizita președintelui Steinmeier e foarte importantă” / Subiectele pe agenda discuțiilor (VIDEO)

Ionuț Stroe (PNL): „Germania e cel mai important partener comercial al României. Vizita președintelui Steinmeier e foarte importantă” / Subiectele pe agenda discuțiilor (VIDEO)
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Ionuț Stroe, purtătorul de cuvânt al PNL, a vorbit marți, pentru B1 TV, despre importanța vizitei președintelui german Frank-Walter Steinmeier în România.

Stroe, despre vizita lui Steinmeier în România

„E o vizită foarte, foarte importată. Germania e cel mai important partener comercial al României și al treilea investitor în economia românească. Sunt lucruri care stau la baza unei foarte bune relații cu Germania.

Pe agendă a apărut și această posibilitate de a găsi modalități concrete de aprofundare a relațiilor româno-germane pe zona minorităților, având în vedere că această comunitate românească din Germania e tot mai numeroasă și e normal să-i susținem drepturile și interesele.

Importantă e si situația legată de Ucraina și a modului în care putem sprijini Ucraina, în condițiile în care acolo e un război”, a declarat Stroe în cadrul Știrilor B1 TV, prezentate de Luiza Cergan.

Liberalul a vorbit și despre parcursul european al Republicii Moldova.

„Noi cu germanii mreu am susținut parcursul european al Republicii Moldova, sunt sigur că în actualul context extrem de dificil generat de războiul din Ucraina e cu atât mai importnat să asistăm Moldova, Ucraina și Georgia în perspectiv europeană”, a punctat Ionuț Stroe.

Președintele Germaniei, în vizită în România

Frank-Walter Steinmeier va veni miercuri în România, la invitația lui Klaus Iohannis.

„Consultările Președintelui Klaus Iohannis cu Președintele Frank-Walter Steinmeier se vor concentra pe modalitățile concrete de dezvoltare și aprofundare ale relației româno-germane”, a transmis Administrația Prezidențială.

Cei doi oficiali vor discuta și despre cooperarea economică.

„O atenție specială va fi acordată evoluțiilor securității regionale, europene și euroatlantice, generate de agresiunea ilegală a Federației Ruse împotriva Ucrainei”, a mai precizat Administrația Prezidențială.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
23:54 - Dan Șucu, fericit că a ales să investească la Rapid: „Este în mod cert o alegere cât se poate de bună”
23:37 - Consilierii lui Biden și Erdogan au avut o întâlnire neanunțată, la Istanbul. Discuții SUA – Turcia despre aderarea Finlandei și Suediei la NATO, dar și despre anexările rusești
23:11 - Cota apei în lacul de acumulare Tăul Mare a scăzut cu 40 de centimetri, anunță ISU Alba. Peste jumătate dintre persoanele din zona de risc din Roșia Montană au refuzat evacuarea (VIDEO)
22:47 - Cristian Preda: Eu dau în scris că Nicolae Ciucă a plagiat într-un mod grosolan. Există numeroși membri ai PNL foarte nemulțumiți că au în fruntea Guvernului și a partidului un om care a plagiat (VIDEO)
22:12 - Cristian Preda îi cere lui Nicolae Ciucă, acuzat de plagiat, să trimită o copie a tezei de doctorat la CNATDCU spre verificare / Decanul a mulțumit B1 TV: A fost singurul post prezent la protestul de la Ministerul Educației (VIDEO)
21:44 - Radu Carp, după protestul de duminică: Toți pierdem din aceste secvențe penibile. Strategia lui George Simion, falimentară. AUR nu reușește să capteze curentul de nemulțumire din societate (VIDEO)
21:18 - Victor Ponta critică Guvernul și Comisia Europeană: „Nu aud nicio soluție. Prețurile sunt la fel de mari ca în țările care nu au deloc energie” / „Nu cred că ne atacă rușii. E doar o poveste”
20:57 - Polițiștii, atacați cu pietre și înjurați de familia unui tânăr acuzat că a condus fără permis, în Olt
20:38 - Miliardarul Ion Țiriac a trăit momente uluitoare: „Dormeam unul pe pat, unul sub pat”
20:14 - FRF condamnă incidentele tragice de la meciul din Indonezia: „Este o zi tristă pentru fotbalul mondial, dar una pe care nu trebuie să o uităm” (VIDEO)