Ionuț Stroe: Prezența NATO în România devine una permanentă și va crește numeric. Suntem unul din cei doi piloni majori de securitate din regiune, lucru confirmat și de SUA și de Alianță (VIDEO)

Ionuț Stroe: Prezența NATO în România devine una permanentă și va crește numeric. Suntem unul din cei doi piloni majori de securitate din regiune, lucru confirmat și de SUA și de Alianță (VIDEO)
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

După Summitul NATO de la Madrid, prezența aliată în România devine una permanentă și va crește din punct de vedere numeric, a declarat purtătorul de cuvânt al PNL, deputatul Ionuț Stroe, joi, la „Politica Zilei” cu Ioana Constantin.

Ionuț Stroe (PNL), pe B1 TV: Summitul NATO de la Madrid, un mare câștig

Întrebat ce înseamnă pentru România anunțurile venite dinspre Summitul NATO de la Madrid, liberalul a explicat: „Pe scurt, pentru România, Summitul de la Madrid este un mare câștig și, simplificat spus, este vorba despre securitate, pentru că prezența NATO în România devine una permanentă și va crește din punct de vedere numeric. Bineînțeles, va fi activă dacă va exista vreodată vreun risc militar. În concluzie, România astăzi este mult mai sigură”.

„La fel de important este anunțul președintelui american și al secretarului general al NATO privind modul în care NATO se poate implica în anumite crize – și unul din exemple este criza alimentară și asigurarea transportului alimentelor din zonele care sunt vulnerabile în acest moment și zone de conflict către zone unde pot fi procesate, unde pot fi valorificate la rândul lor, iar România, din acest punct de vedere, s-a implicat activ în transportul fluvial, maritim și feroviar al cerealelor din Ucraina”, a continuat Ionuț Stroe.

El susține că România și Polonia devin practic centre de comandă.

„La fel, foarte, foarte important pentru noi este acest moment pentru că Rusia a fost definită drept principala amenințare, iar acest lucru, pentru noi, reprezintă un mare câștig pentru că suntem unul din cei doi piloni majori de securitate din regiune, lucru confirmat de altfel și de americani, și de cei din NATO, pentru că România și Polonia practic devin centre de comandă”, a adăugat purtătorul de cuvânt al PNL.

România, a punctat Ionuț Stroe, este un punct strategic în apărarea NATO împotriva Rusiei.

„Pentru România, prezența unui comandament american de nivel de brigadă de luptă, sub comanda NATO, reprezintă un lucru foarte important. Este o victorie, aș putea spune, a diplomației românești și o măsură a ponderii și valorii noastre în această arhitectură instituțională de securitate. Practic, confirmă faptul că România este un punct strategic în apărarea NATO împotriva Rusiei”, a mai spus deputatul.

Urmăriți B1TV.ro și pe