Iulian Bulai, ironizat la „Bună, România!” pentru postarea de ziua PNL, în care susține că e membru fondator al USR: : „Îl avem pe acest politician spre care privim cu atenție, dar mai ales cu îngrijorare” (VIDEO)

Iulian Bulai, ironizat la „Bună, România!” pentru postarea de ziua PNL, în care susține că e membru fondator al USR: : „Îl avem pe acest politician spre care privim cu atenție, dar mai ales cu îngrijorare” (VIDEO)
Sursă foto: Facebook / Iulian Bulai

Iulian Bulai (USR), președintele Comisiei pentru cultură a Camerei Deputaților, a devenit cunoscut pentru postările controversate, iar în cea mai recentă, una făcută cu ocazia aniversării PNL, susține că este membru fondator al USR, situație care arată o neconcordonață cu experiența politică despre care vorbește în propriul CV. Episodul a fost comentat de Radu Buzăinu și Răzvan Zamfir în emisiunea „Bună, România”, luni seară, pe B1 TV.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Iulian Bulai, ironizat la „Bună, România!” pentru postarea în care susține că e membru fondator al USR

Radu Buzăianu: „Îl avem pe acest politician spre care privim cu atenție, dar mai ales cu îngrijorare, Iulian Bulai. Văzând că se petrece ceva, eu cred că are acest obicei de a se uita dimineața la ce se întâmplă, a văzut că e ziua liberalilor și s-a gândit, `și cum pot eu să scriu ceva de ziua liberalilor, fără să îi felicit, că nu mă interesa să îi felicit, nu asta mă interesează pe mine, să îi felicit pe liberali, dar trebuie să am și eu un punct de vedere în legătură cu chestiunea aceasta`”.

Răzvan Zamfir:„`Cum să mă lipesc eu și de aniversarea lor…`. În termeni jurnalistici există conceptul de căpușă, adică pesonaj care se alipește unui subiect și încearcă. Domnul Iulian Bulai a reușit să aducă dimensiunea aceasta a căpușelii mediatice în sfera politică. De exemplu, n-are nicio legătură cu un subiect, se lipește de subiect – de două subiecte astăzi, dar despre al doilea vom vorbi mai târziu.

La capitolul experiență politică din CV, Iulian Bulai susține că, între mai și septembrie 2016, a fost membru PACT. Deși în postarea făcută de ziua PNL pretinde că a fost membru fondator al USR, partidul a fost înființat ca USB în 1 iulie 2015, iar ca USR în 21 august 2016.

Radu Buzăianu: „Ai descoperit o nouă minciună”

Răzvan Zamfir: „Mă împiedic în domnul Bulai în fiecare emisiune dacă e cazul”

Radu Buzăianu: „Eu m-am născut cu oareșce ureche muzicală, Răzvan. Am o cronologie în minte”

Răzvan Zamfir: „Păi, cum poți tu să fii până în septembrie membru al unui partid, dar și membru fondator al unui partid care s-a înființat pe vremea când tu erai în alt partid”.

Radu Buzăianu: „Hai să îți explic eu cum poți să fii”

Răzvan Zamfir: Explică-mi, că asta mă depășește și să știi că în ceea ce îl privește pe domnul Bulai sunt puține lucruri despre care poți spune că mă depășesc.

Radu Buzăianu: „Poți să fii în felul acesta dacă, în egală măsură, cu mult timp înainte, ai fost și revoluționar în perioada în care aveai 2 ani. Domnul Bulai a venit și ne-a spus cum era el la Revoluție ș.a.m.d., și la un simplu calcul vedeți că la Revoluție omul avea 2-3 ani maxim de carieră și mai ales de viață. Practic, în felul acesta domnul Bulai poate să se sincronizeze cronologic cu toate evenimentele acestea. Domnul Bulai a venit și s-a fondat ca membru fondator, el nefiind membru fondator”