Iulian Dumitrescu, reales președinte al PNL Prahova: Vreau să duc, împreună cu echipa liberală, până în 2024, programul Prahova pe Primul Loc

Iulian Dumitrescu, reales președinte al PNL Prahova: Vreau să duc, împreună cu echipa liberală, până în 2024, programul Prahova pe Primul Loc
Iulian Dumitrescu, la Conferința de alegeri a PNL Prahova din 20 iulie 2021, unde a fost reales în funcția de președinte al filialei. Sursa foto: Facebook

Iulian Dumitrescu, președintele Consiliului Județean Prahova, a fost reconfirmat la șefia organizației PNL Prahova, în cadrul Conferinței județene de alegeri care s-a desfășurat marți, 20 iulie, la Casa de Cultură a Sindicatelor din Ploiești.

La eveniment au luat parte și Ludovic Orban, președintele PNL, Robert Sighiartău, secretarul general al formațiunii, Virgil Guran, liderul senatorilor liberali, dar și o serie de lideri de organizații județene.

Iulian Dumitrescu a fost reales la președinția PNL Prahova

Iulian Dumitrescu, singurul candidat la președinția PNL Prahova, a obținut 420 de voturi ale delegaților prezenți dintr-un total de 422.

„Programul pe care l-am propus prahovenilor și pentru care am primit votul și încrederea acestora la președinția Consiliului Județean este PRAHOVA PE PRIMUL LOC. Este un program prin care ne-am propus să facem, în patru ani, lucruri de esență, care nu au fost făcute de PSD în 30 de ani. Prin candidatura mea de astăzi la președinția organizației județene a PNL, îmi reafirm angajamentul față de promisiunile pe care le-am făcut prahovenilor în campania electorală. Candidez astăzi la președinția PNL Prahova pentru a duce, împreună cu echipa liberală, până în 2024, Prahova pe Primul Loc”, a declarat Iulian Dumitrescu.

Totodată, în cadrul ședinței de marți, senatoarea Roberta Anastase și deputatul George Ionescu au fost aleși prim-vicepreședinți. Alături de aceștia, au mai fost aleși opt vicepreședinți și ceilalți membri ai Biroului Politic Județean al PNL Prahova.

PNL Prahova este una dintre cele mai performante organizații județene ale liberalilor, iar la Congresul din 25 septembrie va fi reprezentată de una dintre cele mai numeroase delegații, cu 170 de delegați.

În Prahova, PNL s-a clasat pe primul loc la alegerile europarlamentare din 2019, peste PSD și USR, iar la localele din 2020 cursa pentru președinția Consiliului Județean a fost câștigată de Iulian Dumitrescu, cu peste 134.000 de voturi, al treilea scor la alegerile uninominale din țară. În plus, 56 dintre cele 104 de mandate de primar din județ le-au revenit liberalilor, iar printre acestea s-a numărat și cel din municipiul Ploiești, care a fost câștigat de Andrei Volosevici cu un scor de 57%.

La alegerile parlamentare din 2020, PNL Prahova a trimis în Parlamentul României doi senatori și patru deputați.