Kamala Harris, la Palatul Cotroceni: „România a fost absolut extraordinară prin generozitatea și curajul pe care l-a arătat” (VIDEO)

Kamala Harris, la Palatul Cotroceni: „România a fost absolut extraordinară prin generozitatea și curajul pe care l-a arătat” (VIDEO)
Președintele Klaus Iohannis și Kamala Harris, vicepreședinta SUA, declarații la Palatul Cotroceni. Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Vicepreședintele SUA, Kamala Harris a ținut o declarație de presă comună, alături de președintele Klaus Iohannis, la Palatul Cotroceni. Vicepreședintele SUA a venit în România pentru a discuta alături de șeful statului și premierul Nicolae Ciucă despre conflictul ce are loc între Rusia și Ucraina, peste graniță de țara noastră.

„Aș vrea să mă adresez direct poporului român și să îi mulțumesc din partea SUA, sub conducerea președintelui Iohannis, România a fost absolut extraordinară prin generozitatea și curajul pe care l-a arătat în acest moment. Am văzut cum ați primit refugiați și știm foarte mult greutățile pe care le întâmpinați geografic și ați dovedit atât de mult curaj”, a declarat vicepreședintele SUA, după întâlnirea cu Klaus Iohannis.

Kamala Harris și Klaus Iohannis, discuții cu privire la apărarea flancului estic

Vicepreședintele SUA a vorbit și despre discuțiile pe care le-a avut cu președintele Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni. Kamala Harris a ținut să dea asigurări românilor cu privire la sprijinul pe care SUA în oferă, având în vedere contextul de peste graniță. Harris a explicat că flancul estic al NATO a fost întărit în ultimele săptămâni și oferă garanții că Articolul 5 va fi respectat, iar fiecare centimetru din teritoriul statelor membre va fi respectat.

Am discutat cu președintele, astfel în cât să reîntărim parteneriatul nostru. (…) Angajamentul SUA față de Articolul 5 este absolut ferm. Noi luăm foarte în serios acest lucru și suntem gata să acționăm și să înțelegem că un atac împotriva unei țări NATO este atac împotriva tuturor țărilor. (…) Vom apăra fiecare centimetru din teritoriul NATO.

Sunt aici în România astăzi ca să întăresc acest angajament și să mulțumesc poporului român puternic (…) puterea Alianței este acum mai mare decât oricând și puterea Alianței include angajamentul nostru să respectăm, să apărăm principiile noastre și să apărăm integritatea teritorială a țărilor independente, în acest caz Ucraina”, a declarat Kamala Harris, la Palatul Cotroceni.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
19:32 - Din mesajul Ursulei von der Leyen a fost eliminat fragmentul cu bilanțul deceselor civile și militare din Ucraina. Pe contul de Twitter al președintei Comisiei Europene a fost postat un nou mesaj video
19:00 - Franța, campioana mondială, a fost răpusă de Tunisia! Danemarca, eliminată din competiție! Grupa D s-a încheiat cu două surprize uriașe
18:35 - Pele a fost transportat la spital! Care ar fi starea fostului mare fotbalist și ce a spus fiica sa
18:13 - Angel Tîlvar (MApN): Ziua Națională va găsi aproximativ 480 de militari români în misiuni și operații externe sub comandă sau mandat NATO, UE, ONU și misiuni de tip coaliție
17:56 - Meghan Markle a fost amenințată cu moartea când încă era membră activă a familiei regale britanice, susține Poliția din Londra: „Am avut echipe care au făcut cercetări”
17:55 - O ucraineancă şi-a găsit sfârşitul în judeţul Vâlcea. S-a spânzurat după ce a aflat că şi-a pierdut soţul şi fiul pe front
17:36 - Incendiu puternic la o fabrică de mobilă din Cehu Silvaniei, județul Sălaj (FOTO)
17:25 - Comisia Europeană își menține propunerea de suspendare a 7,5 miliarde euro din fondurile europene ale Ungariei: „Există în continuare un risc pentru bugetul UE”
17:21 - O celebră fântână din Roma va fi iluminată în culorile drapelului României pe 1 Decembrie
16:56 - Coaliția de guvernare din Italia a retras amendamentul care ar fi permis și în 2023 furnizarea de armament către Ucraina fără aprobarea parlamentului