Kelemen Hunor anunță creșterea impozitării pe jocurile de noroc: „Dacă taxezi munca, trebuie să taxezi şi norocul” (VIDEO)

Kelemen Hunor anunță creșterea impozitării pe jocurile de noroc: „Dacă taxezi munca, trebuie să taxezi şi norocul” (VIDEO)
Foto: Guvernul României / Facebook

Vicepremierul Kelemen Hunor, președintele UDMR, a vorbit, pentru B1 TV, despre modificările ce urmează să fie aduse Codului Fiscal. Acestea sunt cuprinse într-un proiect de Ordonanță de Urgență pus în dezbatere publică de Guvern și care e discutat acum cu reprezentanţii autorităţilor locale şi cei din zona economică. Una dintre modificări vizează taxarea mai mare a jocurilor de noroc.

„Schimbări mici legate de IMM-uri, microîntreprinderi, legate de jocurile de noroc, unde mergem pe o taxare mare. Acolo a fost chiar propunerea noastră: dacă taxezi munca, trebuie să taxezi şi norocul, nu se poate altfel! Mai sunt mici modificări, până se realizează acea formă care va fi adoptată în Guvern”, a declarat Kelemen Hunor în cadrul emisiunii „Actualitatea”, moderată de Tudor Mușat pe B1 TV.

Kelemen: România e într-un fel un paradis fiscal

În ceea ce privește modificările ce vizează microîntreprinderile, vicepremierul a spus că intenția nu e de a lovi în ele, dar ceva trebuie făcut deoarece există 20-30 de microîntreprinderi cu o singură persoană, fără angajați, cu taxe minime de 3% şi cu proprietar care deține peste jumătate de cartier de blocuri construite pe microîntreprinderi.

„Nu e vorba să lovești în microîntreprinderi, nu e vorba să lovești în economie, dar de fiecare dată oamenii găsesc portițe mici, sunt inventivi, sau chiar portiție mari de data aceasta, și încercăm să reducem aceste posibilități. România nedeclarat în acest moment este într-un fel un paradis fiscal, că 5% duble-dividende unde mai găsiți în zona noastră? E bine să fii atractiv pentru investitori mici, mari, foarte mari. Pe zona de microîntreprinderi, unde mai vezi că poți să ai câte microîntreprinderi vrei fără niciun angajat?”, a spus liderul UDMR.

El a ținut să precizeze că România e în continuare sub media europeană când vine vorba de colectarea TVA.

Kelemen Hunor: Rectificare bugetară în august

„La rectificare veți vedea o restrângere a cheltuielilor în zona bunuri și servicii cu vreo 20% din start. Veți vedea, am început discuțiile, se pregătește rectificarea, va fi în august, undeva la începutul lunii august, și veți avea și această știre când vom ajunge acolo, se va reduce cheltuiala statului”, a mai declarat Kelemen.

Totodată, acesta a punctat că nu e de acord cu reducerea de personal în administrație, fie ea centrală sau locală.

Urmăriți B1TV.ro și pe