Kelemen Hunor: Noi am spus că prima opţiune e refacerea coaliţiei cu USR, dar pare că rămânem singuri cu această părere / În varianta cu PSD și cu UDMR, treci de două treimi şi poţi să revizuieşti Constituţia

Kelemen Hunor: Noi am spus că prima opţiune e refacerea coaliţiei cu USR, dar pare că rămânem singuri cu această părere / În varianta cu PSD și cu UDMR, treci de două treimi şi poţi să revizuieşti Constituţia
Kelemen Hunor, despre criza economică: „Trebuie să fim conştienţi că urmează o criză economică/Dacă statul nu intervine, atunci cetăţenii vor suferi”. Foto: Kelemen Hunor / Facebook

Kelemen Hunor, președintele UDMR, a declarat că formațiunea pe care o conduce a cam rămas singura care susține refacerea coaliției cu USR. Pe de altă parte, a precizat acesta, guvernarea cu PSD, care să includă și UDMR, va asigura o majoritate parlamentară suficient de confortabilă cât să permită și revizuirea Constituției.

Kelemen Hunor, despre cooptarea PSD la guvernare: Noi am spus că prima opțiune e USR

„Noi am spus că prima opţiune este refacerea coaliţiei cu USR, dar încet, încet ajung la concluzia că rămânem singuri cu această opţiune şi nu depinde de noi. Şi de aceea, eu pot să repet încă de câteva ori, că asta ar fi prima opţiune, dar văd că şansa e foarte mică şi încet, încet rămânem noi care repetăm acest lucru şi spunem că ar fi de dorit.

Sigur, varianta cealaltă, cu PSD, este o majoritate confortabilă, de 59%, cu minorităţile treci de 59% , cu UDMR treci de două treimi şi poţi să revizuieşti Constituţia. O astfel de majoritate largă, dacă se face, trebuie să ai acest deziderat – reformă constituţională şi perspectivă lungă”, a declarat Kelemen Hunor, pentru Agerpres.

Liderul UDMR a mai spus că persoana premierului este, de asemenea, importantă: „Nu putem să ne ”ascundem după deget” şi să spunem că facem noi totul şi apoi căutăm un premier la mica publicitate, hai să vedem cine vine. Aşa nu funcţionează”.

Rezultatele discuțiilor PNL – PSD

Joi seară, președintele Klaus Iohannis a anunțat că o să convoace consultările la Cotroceni după ce partidele vor discuta între ele și se va cristaliza o majoritate parlamentară.

Tot joi seară, liderii PSD și PNL au purtat prime negocieri.

„Am găsit multe lucruri care pot să ne unească”, a declarat Florin Cîțu, președintele PNL, după discuții.

„Suntem pe un drum corect”, a spus, la rândul său, președintele PSD, Marcel Ciolacu.

Urmăriți B1TV.ro și pe