Kelemen Hunor: Soluţia cea mai bună sau cea mai potrivită ar fi refacerea coaliţiei PNL, USR PLUS şi UDMR

Kelemen Hunor: Soluţia cea mai bună sau cea mai potrivită ar fi refacerea coaliţiei PNL, USR PLUS şi UDMR
Foto: Guvernul României / Facebook

Vicepremierul Kelemen Hunor a declarat că refacerea coaliției ar fi cea mai bună soluție la actuala criză guvernamentală, dar că acest scenariu este posibil după congresele USR PLUS și al PNL. Preşedintele UDMR spune că până nu se termină congresele PNL şi USR PLUS, nu va fi posibil acest lucru.

”Soluţia cea mai bună sau cea mai potrivită ar fi refacerea coaliţiei PNL, USR PLUS şi UDMR. Puteţi să mă întrebaţi: Dar cum şi când? La aceste două întrebări, am mai puţine răspunsuri, dar ştiu că până nu se termină congresele celor două partide, nu va fi posibilă o refacere a coaliţiei.

După ce colegii noştri din PNL şi USR vor alege preşedintele partidelor respective, sigur, trebuie să ne întoarcem la masa negocierilor şi trebuie să facem un efort, prin compromis, prin a lăsa fiecare câte ceva, dar până atunci ar trebui să ne oprim prin declaraţii cu toţii, ar trebui să terminăm cu această atitudine de ninja pe Facebook”, afirmă Kelemen Hunor.

Acesta a mai declarat că soluția unui guvern minoritar poate fi o opțiune dacă nu este posibilă refacerea coaliției. În același timp, Kelemen Hunor a atras atenția că acest scenariu este extremd e riscant:

”Nu văd eu altă soluţie viabilă pe termen de trei ani de zile, până la sfârşitul ciclului electoral, decât această coaliţie. Dacă nu se poate, atunci trebuie căutată altă soluţie, inclusiv un Guvern minoritar, cu susţinere din partea celor care punctual vor dori să susţină Guvernul, dar această variantă este din punctul meu de vedere extrem de riscantă, mai ales pentru o perioadă de trei ani de zile. Dacă am fi cu un an înainte de alegeri, hai, mai merge, dar aşa nu”, declară liderul UDMR.