Kelemen Hunor (UDMR): ”Condamnăm ferm orice act de violență. Maghiarii care au format un lanț uman în jurul cimitirului nu au instigat la violență și nu au provocat tensiune”

Kelemen Hunor (UDMR): ”Condamnăm ferm orice act de violență. Maghiarii care au format un lanț uman în jurul cimitirului nu au instigat la violență și nu au provocat tensiune”
Sursă foto: Facebook / Kelemen Hunor

UDMR condamnă ferm orice act de violență și lansează un apel către autorități pentru identificarea imediată și tragerea la răspundere a celor care au recurs la agresiune fizică, a anunțat Kelemen Hunor, președintele formațiunii.

„Condamnăm ferm orice act de violență și facem apel autorităților să-i identifice imediat și să-i tragă la răspundere pe cei care au recurs la agresiune fizică, s-au comportat într-un mod barbar, au pătruns cu forța în cimitirul eroilor din Valea Uzului, au distrus poarta de acces, au rupt crucile de pe morminte, generând, astfel, teamă în rândul membrilor comunității noastre”, a scris acesta pe pagina sa de Facebook.

Demnitarul susține că maghiarii din lanțul uman au protestat pașnic față de ilegalitățile comise de primarul localității Dărmănești, precum și că aceștia nu au instigat la violență și nu au provocat tensiune.

„Maghiarii au protestat pașnic față de ilegalitățile comise de primarul localității Dărmănești, fapte care, în ultimele zile, au fost confirmate și de autoritățile românești. Maghiarii care au format un lanț uman în jurul cimitirului nu au instigat la violență și nu au provocat tensiune, au protestat doar față de denigrarea memoriei eroilor comunității lor. În același timp, facem apel posturilor de televiziune TV să pună capăt dezinformării, deoarece acestea contribuie doar la intensificarea conflictului”, conchide Kelemen Hunor.

Declarațiile sale vin în contextul în care, joi, de Ziua Eroilor – sărbătorită în fiecare an simultan cu Înălțarea Domnului, comunitatea maghiară și cea română au fost la Cimitirul Internațional Valea Uzului, acolo unde spiritele s-au încins. (Detalii AICI)