Klaus Iohannis a primit cadouri de peste 23.000 de lei în 2022. Un tablou din chihlimbar cu templul lui Solomon, cel mai scump dintre ele / Lista completă a bunurilor

Klaus Iohannis a primit cadouri de peste 23.000 de lei în 2022. Un tablou din chihlimbar cu templul lui Solomon, cel mai scump dintre ele / Lista completă a bunurilor
Foto: Facebook / Klaus Iohannis

Președintele Klaus Iohannis a primit cadouri în valoare totală de peste 23.000 de lei în anul 2022, arată lista bunurilor primite cu titlu gratuit cu prilejul unor acțiuni de protocol și depuse la Comisia de evaluare din cadrul Administrației Prezidențiale în anul 2022.

Lista poate fi consultată integral AICI

Klaus Iohannis a primit cadouri de peste 23.000 de lei în anul 2022

Cel mai scump cadou primit de președintele Klaus Iohannis în cadrul acțiunilor de protocol din 2022 este un tablou din chihlimbar reprezentând cupola templului lui Solomon din Ierusalim, cu o valoare de 5.565 de lei, arată datele prezentate de Administrația Prezidențială.

Al doilea bun ca valoare este o planșă print Bayerischer, estimată la 4.551 de lei. Mai exact, este vorba despre un desen imprimat pe hârtie de 310 gr, prevăzut cu o hârtie de calitate muzeală cu cerneruri reale Konstler și imprimantă Leslie G Hunt, respectiv o mapă vișinie din carton tare 35×42 cm cu închidere prin magnet.

Un alt cadou, cu o valoare de 2.028 lei, este o replică a drapelului de luptă din 1882 care a fost înmânat de către Grigore Dimitrie Ghica către Marele Agă Mihăiță Filipescu în cadrul unei ceremonii desfășurate la București, având o stofă de mătase de culoare cenușiu deschis cu dimensiuni 210 cm lățime și 240 cm lungime.

„Drapelul reprezintă pe o parte următoarele: aquilă tuiuri, buzdugan, drapele, lănci, topoare, tobă, o balanță și soare. Pe cealaltă parte sunt aceleași obiecte poziționate în sens invers iar în locul aquilei este Buna-Vestire, îngerul cu crin și Maica Domnului”, a precizat Administrația Prezidențială.

Șeful statului a primit și o lampă Flyte de 1.172 de lei.

Bunurile intră în patrimoniul Administrației Prezidențiale, a precizat Cotroceniul.

Urmăriți B1TV.ro și pe