Klaus Iohannis a promulgat legea privind acordarea de tichete sociale pe suport electronic pentru sprijin educaţional

Klaus Iohannis a promulgat legea privind acordarea de tichete sociale pe suport electronic pentru sprijin educaţional
Foto: presidency.ro

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat luni legea de aprobare a OUG 133/2020 privind unele măsuri pentru sprijinirea categoriilor de elevi cei mai defavorizaţi care beneficiază de sprijin educaţional pe bază de tichete sociale pe suport electronic pentru sprijin educaţional, acordate din fonduri externe nerambursabile, precum şi unele măsuri de distribuire a acestora.

Ordonanța de urgență stabilește unele măsuri necesare în vederea implementării Fondului de ajutor european destinat celor mai defavorizate persoane, prin măsura de acordare de tichete sociale pe suport electronic pentru sprijin educațional, precum și cadrul legal privind eligibilitatea cheltuielilor efectuate de beneficiari în cadrul următoarelor operațiuni:a) acordarea de sprijin educațional pe bază de tichete sociale pe suport electronic pentru sprijin educațional; b)asistență tehnică.

Tichetele sociale pe suport electronic pentru sprijin educațional acordate destinatarilor finali au ca sursă de finanțare Programul operațional POAD 2014-2020 și cheltuielile se efectuează, în limita bugetului disponibil pentru această măsură, în conformitate cu regulile de eligibilitate POAD.

Valoarea nominală a unui tichet social pe suport electronic pentru sprijin educațional pentru destinatarii finali în cadrul S.N.S.E.D. este de 500 lei/an școlar.

Valoarea tichetului social pe suport electronic pentru sprijin educațional poate fi actualizată anual prin hotărâre a Guvernului, adoptată cu cel puțin 30 de zile înainte de încheierea anului calendaristic pentru anul calendaristic următor, în funcție de rata inflației și în limita disponibilului financiar prevăzut în cadrul POAD.

Tichetele sociale pe suport electronic pentru sprijin educațional emise nu permit efectuarea de operațiuni de retragere de numerar sau de preschimbare în numerar.

Tichetele sociale pe suport electronic pentru sprijin educațional pot fi utilizate doar pe teritoriul României, în termenul de valabilitate și numai pentru achiziționarea serviciilor de sprijin educațional pentru care au fost emise, conform instrucțiunilor entității achizitoare.

Se interzice unităților afiliate acordarea unui rest de bani la tichetele sociale pe suport electronic pentru sprijin educațional.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
19:16 - SUA a pus sub acuzare un iranian care ar fi complotat să îl ucidă pe John Bolton, consilier prezidențial pentru securitate națională în mandatul lui Donald Trump
19:07 - Dacia scumpește, din nou, Spring cu 400 de euro, a șasea mărire de preţ în şapte luni
19:04 - Rusia: jurnalista care a protestat la televiziunea de stat împotriva războiului acuză presiuni enorme
18:47 - Un bărbat de 34 de ani este în stare gravă după ce a fost lovit de o piatră desprinsă de pe un versant, la Cheile Bicazului / Incidentul ar fi avut loc în zona unor tarabe cu suveniruri
18:28 - Departe de corupţia şi abuzurile din spitalele româneşti: mii de cadre medicale din România au părăsit România pentru a lucra în Anglia
18:26 - Investiția în reactoarele 3 și 4 de la Cernavodă, aprobată. Și Doicești se poate pregăti pentru mini-reactoarele nucleare
18:26 - China acuză SUA că este „inițiatoarea și principala instigatoare” a crizei din Ucraina: „Obiectivul lor final este să epuizeze și să zdrobească Rusia cu un război prelungit și ciomagul de sancțiuni”
18:14 - Spania începe să aplice măsuri de economisire a energiei. La câte grade vor fi setate aparatele de aer condiționat
18:09 - Dan Şucu a luat o decizie uimitoare cu contractul lui Adi Mutu la Rapid
18:01 - Donald Trump reclamă o „persecuție politică” împotriva sa. Fostul președinte al SUA se teme că s-ar putea ca FBI să fi „plasat” probe în timpul percheziției de la Mar-a-Lago