Klaus Iohannis, despre momentul în care președintele PSD a încălcat normele de distanțare: ”Din fericire, în pandemie e PNL la guvernare”

Klaus Iohannis, despre momentul în care președintele PSD a încălcat normele de distanțare: ”Din fericire, în pandemie e PNL la guvernare”
Foto: presidency.ro

Președintele Klaus Iohannis, a vorbit miercuri seară, despre momentul în care președintele PSD și al Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, a încălcat măsurile de restricție impuse de autorități în contextul pandemiei de coronavirus.

Reamintim faptul că liderul PSD a fost surprins săptămâna trecută la reustaurantul unei pensiuni din județul Buzău, împreună cu alte zece persoane, încălcând normele referitoare la numărul maxim de persoane și distanțarea fizică. Acestaa declarat luni căa greşit nerespectând măsurile de distanţarela restaurantul din Sărata Monteoru și a spus că a plătit amenda și „a greşi este omeneşte”. Totodată, Ciolacu a lansat o acuzație, spunând că, în cazul său, organele de poliție au acționat cu dublă măsură.

”Din fericire, în pandemie e PNL la guvernare și împreună cu mine căutăm măsurile adecvate”

Întrebat dacă este de părere că în cazul lui Marcel Ciolacu poliția a acționat în scop politic, Klaus Iohannis a făcut următoarele afirmații:

”Din fericire, în pandemie e PNL la guvernare și împreună cu mine căutăm măsurile adecvate, proiecte, oportunități pentru a preveni epidemia și a trata bolnavii. Cum ar fi fost cu o guvernare PSD, dacă conducerea PSD nu respecă cele mai elementare norme? Cât de greu e pentru un PSDist să-și pună o mască? Dacă am fi avut un guvern PSD în pandemie ar fi fost foarte rău. În ce privește acuzațiile de poliție politică, e rizibilă. Probabil a fost o persoană care a sesizat și a chemat poliția, care i-a găsit încălcând flagrant normele la care ceilalți români se supun. PSD nu s-a reformat. Am văzut că l-au trimis pe doctorul Rafila să prezinte un program pe sănătate, dar pe ei nu îi interesează asta.”, a declarat Klaus Iohannis, în cadrul unei conferințe de presă.

De asemenea, Iohannis a vorbit despre alegerile parlamentare din 6 decembrie, precizând faptul că acestea vor avea loc după cum s-a stabilit anterior.

”Alegerile vor avea loc pe 6 decembrie.”, a mai spus Klaus Iohannis.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.