Klaus Iohannis, despre alegeri în pandemie: Este posibilă organizarea în condiții de siguranță / Democrația se garantează prin alegeri libere (VIDEO)

Klaus Iohannis, despre alegeri în pandemie: Este posibilă organizarea în condiții de siguranță / Democrația se garantează prin alegeri libere (VIDEO)
Foto: presidency.ro

Președintele Klaus Iohannis prezidează ședința de Guvern din cursul serii de joi, 5 noiembrie. Șeful statului a discutat și despre organizarea alegerilor parlamentare din data de 6 decembrie, în contextul pandemiei și creșterii numărului mare de cazuri de COVID-19.

Începe campania electprală și va fi o campanie în condiții foarte stricte și urmează votul. Invit Guvernul să se implice total pentru a garanta organizarea în cele mai bune condiții a alegerilor și în condiții de siguranță sanitară. Este posibil, am dovedit-o cu ocazia alegerilor locale care au avut loc în urmă cu puțin timp. Există multe discuții în spațiul public despre oportunitatea organizării alegerilor în pandemie.

Vă spun foarte clar, democrația nu poate fi pusă în paranteză. Democrația trebuie garantată și democrația se garantează prin alegeri libere și națiunile puternice țin la alegerile democratice, chiar și condiții de criză. Acum puține ore au avut loc alegerile în SUA (…) Alegerile au avut loc în condițiile în care au aproape 100.000 de cazuri noi în fiecare zi. Totuși alegerile s-au organizat și au avut o prezență record. (…) Așa fac națiunile puternice, iar națiunea română este o națiune puternică!”, a declarat președintele Klaus Iohannis.

Ultima oră
20:01 - Mamă, tată și fiu, răpuși de COVID-19 în aceeași zi. Cei trei erau nevaccinați și ajunseseră la spital în stare foarte gravă / Managerul SJU Giurgiu: Marea majoritate a cazurilor vin în ultimul moment (VIDEO)
19:37 - Probleme pentru Selly! Mesajul transmis de vlogger în toiul nopții: „Ne asigurăm că pe viitor nu mai încearcă nimeni să mă rănească sau să mă omoare…”
19:17 - 59.319 de persoane vaccinate în ultimele 24 de ore, dintre care aproape 31.900 cu prima doză
18:56 - Ratingul României, reconfirmat de agențiile Standard & Poor`s și Moody`s. Perspectiva, stabilă
18:12 - Unitatea 2 a Centralei Nucleare de la Cernavodă a fost reconectată la Sistemul Energetic Național
18:01 - Raed Arafat (DSU): Trebuie oprit microfonul tuturor celor care dezinformează și spun oamenilor să nu se vaccineze, pur și simplu
17:42 - O pacientă COVID-19 a murit în timp ce era transferată în Ungaria / România a trimis și personal medical pentru a facilita comunicarea cu familiile persoanelor transferate
17:23 - Cristian Diaconescu: România rămâne pe ultima treaptă de rating recomandat investițiilor. Agențiile Moody` și Standard & Poor`s nu laudă Guvernul, iar ratingul stabil nu se datorează unor politici deștepte
16:57 - Dacian Cioloș, fără o strategie anti-pandemie, deși continuă să invoce criza sanitară pentru a obține voturi / Ministerul Sănătății a fost la USR în fosta coaliție, însă mandatele au fost marcate de controverse
16:31 - Cine e Anastasia Chirillovskaia, de la SuperStar (Pro TV). Carla`s Dreams a spus că este cea mai bună voce pe care a auzit-o în vreun concurs, vreodată!