Klaus Iohannis, despre perspectiva de a deveni secretar general al NATO: „Dacă mi s-ar face o astfel de propunere, aș evalua-o foarte serios și aș face-o publică” (VIDEO)

Klaus Iohannis, despre perspectiva de a deveni secretar general al NATO: Dacă mi s-ar face o astfel de propunere, aș evalua-o foarte serios și aș face-o publică (VIDEO)
Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, și Președintele României, Klaus Iohannis, au vizitat împreună Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu pe 11 februarie 2022. Foto: Facebook

Klaus Iohannis, întrebat dacă ar putea deveni secretar general al NATO: Dacă mi s-ar face o astfel de propunere, aș evalua-o foarte serios și aș face-o publică

Președintele Klaus Iohannis a oferit o primă reacție marți seara, în cadrul conferinței de la Palatul Cotroceni, în legătură cu zvonurile privind o posibilă numire a sa în funcția de secretar general al NATO, în locul lui Jens Stoltenberg.

Șeful statului a fost întrebat marți dacă ar accepta postul de secretar general al NATO,

„Dacă mi s-ar face o astfel de propunere, aș evalua-o foarte serios și aș face-o publică”, a răspuns președintele.

O serie de speculații afirmă că președintele Klaus Iohannis este o opțiune pentru postul de secretar general al NATO, deținut în prezent de Jens Stoltenberg. Al doilea mandat de secretar general NATO al lui Stoltenberg a fost prelungit recent cu 1 an și urmează să expire în 30 septembrie 2023.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:07 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic: Visele sunt experiențele noastre astrale cele mai directe. Singura problemă cu ele e interpretarea (VIDEO)
23:47 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic: Despre conexiunile cu lumile astrale. „Primii ani de viață îi petrecem mai mult la nivel astral decât în plan fizic” (VIDEO)
23:10 - Adda, strictă când vine vorba de sănătate: „Dezinfectez tot de 100 de ori! Când dau mâna cu o persoană, merg și mă spăl după”
22:39 - Instituțiile statului român, în slujba plagiatorilor. Mecanismele prin care Nicolae Ciucă a fost salvat de Ministerul Educației, CCR și Parchetul General în scandalul plagiatului. Emilia Șercan: În PNL subiectul clar deranjează (VIDEO)
21:34 - Nicușor Halici, prefectul din Vrancea: În județ trebuia să fie cod roșu / Firmele contractate pentru deszăpezire nu și-au făcut deloc treaba. Decretarea stării de alertă ne ajută / Nu avem localități izolate (VIDEO)
20:48 - Anda Adam, ieșire nervoasă după ce a fost criticată pentru că folosește filtre de înfrumusețare: „Mai lăsați-mă, că m-ați zăpăcit!”
20:27 - Andi Vasluianu, ironii la adresa spectatorilor cărora le sună telefonul la teatru: „Vă rog, răspundeți, așteptăm”
19:59 - Maramureș: Ucrainean, bătut și răpit după ce a fost confundat. El nu vrea să depună plângere
19:36 - Fostul general Petr Pavel a câştigat alegerile prezidenţiale din Cehia. El e pro-UE și pro-NATO și susține ajutorul militar pentru Ucraina
19:08 - IGSU: 10 drumuri naţionale şi 37 judeţene sunt blocate din cauza zăpezii / Intervenţii în 60 de localităţi din 16 judeţe şi în Bucureşti