Klaus Iohannis, despre propunerile PSD privind plafonarea prețului la carburanți și sistemul de impozitare: „Nu am niciun sprijin pentru ieșiri populiste și afirmații de televizor”/ „Din partea mea, există susținere pentru cota unică”

Klaus Iohannis, despre propunerile PSD privind plafonarea prețului la carburanți și sistemul de impozitare: Nu am niciun sprijin pentru ieșiri populiste și afirmații de televizor/ Din partea mea, există susținere pentru cota unică

Președintele Klaus Iohannis a declarat miercuri, referitor la propunerile PSD privind plafonarea prețului la carburanți și sistemul de impozitare, că susține cota unică ți pentru măsurile luate de guvern. Șeful statului a spus că nu este loc pentru populisme și ieșiri la televizor, ci doar pentru ”abordarea sobră” a guvernului, având în vedere că ”trăim vremuri grele”:

Klaus Iohannis, despre măsurile luate de guvern

”Din partea mea, există susținere pentru cota unică, pentru guvernul care poate calcula până unde se poate întinde cu subvențiile şi cu sprijinul pentru cetăţenii vulnerabili când vine vorba de preţul energiei.

Nu am niciun sprijin pentru ieșiri populiste și afirmații de televizor cum că se va face totul ca să trăim extraordinar de grozav, de bine. Trăim vremuri grele și situația nu se va ameliora peste noapte. Guvernul are o abordare sobră, este una care va avea susținerea mea”, a declarat Iohannis, în marja summitului extraordinar al NATO de la Madrid.

Iohannis a mai spus că Rusia a pregătit criza energetică din timp, înainte de declanșarea războiului în Ucraina, și este evident că aceasta este una de durată.

”Așa cum arată lucruruile acum, prețurile (la energie n.red) vor crește în continuare. Aceste lucruri ne vor afecta și ne vor afecta pe termen lung, până când găsim rute alternative, furnizori alternativi care vor duce la o stabilizare a prețului. Dacă vom ajunge ca prețul la energie să scadă, asta este o chestiune pe care o discută teoreticienii. În practică, din păcate, lucrurile sunt scumpe și vor rămâne scumpe”, a mai spus Iohannis.

Urmăriți B1TV.ro și pe