Klaus Iohannis: Egalitatea dintre femei și bărbați este o condiție pentru o societate unită și orientată spre viitor, un pas important în construirea unei lumi fără discriminare (VIDEO)

Klaus Iohannis: Egalitatea dintre femei și bărbați este o condiție pentru o societate unită și orientată spre viitor, un pas important în construirea unei lumi fără discriminare (VIDEO)

Președintele Klaus Iohannis a declarat că egalitatea dintre femei și bărbați este o condiție pentru o societate unită și orientată spre viitor și că participarea și leadershipul femeilor stau la baza valorilor societăților democratice. Totodată, șeful statului a ținut să laude societatea civilă ca fiind puternică și energică.

Klaus Iohannis, despre egalitatea dintre femei și bărbați

„Egalitatea dintre femei și bărbați este o condiție pentru o societate unită și orientată spre viitor, un pas important în construirea unei lumi fără discriminare. Mai mult, participarea și leadershipul depline, egale și semnificative ale femeilor în toate domeniile stau la baza valorilor societăților democratice”, a declarat Klaus Iohannis, într-un mesaj video cu prilejul summitului HeforShe.

Klaus Iohannis: „Egalitatea dintre femei și bărbați este o condiție pentru o societate unită și orientată spre viitor, un pas important în construirea unei lumi fără discriminare

Iohannis a mai spus că România are o viziune integrată de promovare a egalității de șanse, mecanisme instituționale și o societate civilă puternică.

„România contribuie la mișcarea HeForShe cu o viziune integrată de promovare a egalității de șanse și tratament egal între femei și bărbați. Experiența românească include deja o legislație bine structurată, mecanisme instituționale, o societate civilă puternică și energică și un important sector academic. Șansele egale sunt promovate prin legislația și politicile noastre publice.

Înființarea Expertului în Egalitatea de Gen, prin reforme legislative, a fost esențială pentru a sprijini implementarea strategiilor locale și naționale care vizează abordarea inegalităților de gen, precum și prevenirea și combaterea violenței domestice. Această nouă profesie creată a avut un impact pozitiv asupra societății românești”, a mai afirmat șeful statului.

Urmăriți B1TV.ro și pe