Klaus Iohannis, ironizat de Ambasada Suediei, după ce i-a îndemnat pe români să joace golf (VIDEO)

Klaus Iohannis, ironizat de Ambasada Suediei, după ce i-a îndemnat pe români să joace golf (VIDEO)
Klaus Iohannis, la un eveniment dedicat fanilor golfului / Foto: Presidency.ro

În plină criză sanitară, economică și politică, președintele României a susținut un discurs în ziua de sâmbătă, despre unul dintre hobby-urile sale, golful. Declarațiile lui Klaus Iohannis au provocat un val de indignare și ironii, în spațiul public. În mod surprinzător, printre cei care l-au ridiculizat pe fostul primar al Sibiului este Ambasada Suediei la București.

Suedezii au postat pe pagina de Facebook un video în care un jucător de golf este alergat de un pui de elan la Clubul de golf Karlstad, însoțit cu mesajul „Doar dacă faci și jogging!”.

Reacțiile au fost pe măsură, mii de aprecieri și comentarii.

Klaus Iohannis: „Încurajez pe cât mai mulți să descopere acest frumos sport”

Sâmbătă, Klaus Iohannis i-a invitat pe români să practice golful, un sport considerat elitist, destul de rar practicat în țara noastră și costistor.

„Mă bucur să întâlnesc aici atâția oameni pasionați de golf, un sport care nu este deloc exclusivist și care oferă un foarte bun prilej de a petrece mai mult timp în natură, de a face mișcare, mai ales în acest context pandemic care face dificilă practicarea multor sporturi. Golful se poate practica la orice vârstă și încurajez pe cât mai mulți să descopere acest frumos sport, care oferă multe satisfacții”, a declarat președintele României.

În România, un abonament de 4 luni la un teren de golf variază între 1.800-2.200 de lei. O partidă de golf costă între 400 și 1.000 de lei. Mai exact o oră de pregătire are un tarif de 200 de lei, înscrierea într-un club de golf costă între 200 și 600 de ei, iar închirierea unei truse de golf costă aproximativ 100 de lei. Cei care doresc să-și cumpere propriul set de crose trebuie să scoată din buzunar în medie, 1.500 de lei. Prețul pentru o pereche de încălțăminte de golf pleacă de la 300 de lei.

Ultima oră
16:51 - Ramona Olaru nu mai suportă glumele lui Dani Oțil: „Te vede Dumnezeu”
16:49 - Asztalos Csaba, despre proiectul respins de Senat: Concluzia CNCD e că măsurile propuse nu sunt discrimnatorii / Peste tot în Europa certificatul verde se introduce prin legi, nu prin HG (VIDEO)
16:43 - Nicolae Ciucă, întrebat dacă o apropiere de USR înseamnă sfârșitul discuțiilor cu PSD: Nu e închisă ușa către absolut nimeni. Mandatul meu e să negociem pentru un guvern minoritar PNL – UDMR
16:40 - eMAG Black Friday 2021 şi-a stabilit data la care va avea loc. Ce oferte a pregătit retailer-ul online
16:32 - Nicolae Ciucă: Continuăm negocierile pentru a trece guvernul minoritar PNL-UDMR / Lista de miniștri și programul de guvernare, depuse la Parlament până la finalul zilei de sâmbătă (VIDEO)
16:32 - Regiunea Munteniei are cele mai mari rate de infectare cu SARS-COV-2. TOP 10 localități. Otopeni, lider, cu 22 de infectări la mia de locuitori
16:32 - Altex Black Friday 2021. Campania debutează pe 28 octombrie și durează 4 săptămâni. Vor fi reduceri și de 60%
16:30 - Valentina Pelinel și-a etalat accesorii. Ce cadou a primit de la Cristi Borcea
16:12 - Klaus Iohannis, întrevederi cu președinții Parlamentului din Egipt: România sprijină consolidarea dialogului dintre UE și Egipt
16:02 - Ministrul Energiei, Virgil Popescu: „Odată cu plafonarea și compensarea facturilor se vor calma și fluctuațiile din piață. Cred că prețurile se vor tempera”