Klaus Iohannis: Ludovic Orban rămâne în continuare prima variantă de premier (VIDEO)

Klaus Iohannis: Ludovic Orban rămâne în continuare prima variantă de premier (VIDEO)
Foto: presidency.ro

Klaus Iohannis a afirmat miercuri seară, în conferința de presă de la Palatul Cotroceni, că Ludovic Orban rămâne în continuare prima variantă de premier după alegerile parlamentare. Precizările șefului statului vin în contextul disputelor dintre PNL și USR pe tema votului din Parlament în urma căruia social-democratul Florin Iordache a devenit președinte al Consiliului Legislativ.

Klaus Iohannis dă asigurări că Ludovic Orban continuă să fie prima variantă de prim-ministru

Cătălin Drulă, unul dintre liderii USR, spunea că premierul Ludovic Orban ”a picat testul loialității și al onestității” după ce a acuzat USR că a votat pentru Florin Iordache. Întrebat în acest context, dacă, în cazul în care USR va condiționa intrarea la guvernare și formarea unei noi majorități de numirea unui alt premier decât Ludovic Orban, este dispus să nominalizeze o altă persoană, Klaus Iohannis a răspuns: „Nu comentez spusele unor politicieni. Toată această poveste se încadrează în povești de campanie”.

Întrebat de asemenea dacă Ludovic Orban rămâne în continuare prima variantă de premier, șeful statului a răspuns: ”Da”.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Ludovic Orban:Dacă ne uităm la rezultate, reiese că USR a votat pentru Florin Iordache

Premierul Ludovic Orban a declarat, miercuri, că „după cum arată rezultatele, nu există altă posibilitate. Dacă ne uităm la voturile lui Iordache şi la voturile candidatului USR la vicepreşedintele Consiliului Legislativ, asta este concluzia care se poate trage”.

Scena politică este marcată de o serie de controverse după ce marți, social-democratulFlorin Iordachea devenit noul șef al Consiliului Legislativ obținând 185 de voturi ”pentru”, în ședința plenului reunit la Senatului și Camerei Deputaților. Potrivit unor surse politice, fostul președinte al Curții Constituționale,Augustin Zegrean, ar fi câștigat la votul din Parlament dacă cei de laUSRar fi respectat înțelegerea cuPNLși l-ar fi susținut cu toții. La schimb, social-democrații l-au susținut peGeorge Edward Dircă, de laUSR, pentru funcția depreședinte al Secţiei de evidenţă oficială a legislaţiei şi documentare din cadrul Consiliului Legislativ.