Klaus Iohannis, mesaj de Anul Nou evreiesc: „O ocazie în plus pentru a ne întări prin cunoaştere, încredere şi dialog”

Klaus Iohannis, mesaj de Anul Nou evreiesc: „O ocazie în plus pentru a ne întări prin cunoaştere, încredere şi dialog”
Foto: presidency.ro

Anul Nou evreiesc se sărbătorește astăzi, iar cu această ocazie, președintele Klaus Iohannis a transmis cu această ocazie calde felicitări, urări de sănătate și bucurie, conducerii Federaţiei Comunităţilor Evreieşti şi membrilor acestora, scrie Agerpres.

Mesajul președintelui a fost transmis prin consilierul prezidenţial Sergiu Nistor, în cadrul ceremoniei desfăşurate la Templul Coral din Bucureşti.

„În acest an dificil, în care comunităţile evreieşti din România au participat la efortul comun de a salva vieţi, Roş Haşana ne oferă prilejul de a reflecta asupra legăturilor noastre de solidaritate şi de a le reînnoi prin empatie, compasiune şi ajutor reciproc. Sărbătorirea Anului Nou evreiesc este astăzi, mai mult decât oricând, o ocazie în plus pentru a ne întări prin cunoaştere, încredere şi dialog, în spiritul toleranţei şi al preţuirii reciproce. Vă doresc ca Anul Nou evreiesc să vă sporească în credinţă şi să vă inspire în proiectele comunităţilor din care faceţi parte, de a căror realizare se bucură întreaga societate românească. ‘Shana Tova!” a transmis președintele Klaus Iohannis, cu ocazia sărbătoririi Anului Nou evreiesc, scrie sursa citată.