Klaus Iohannis: NATO este cea mai puternică alianţă militară din câte au existat pe pământ, dar acest lucru nu ne permite să lăsăm garda jos. Trebuie să fim mai puternici

Klaus Iohannis: NATO este cea mai puternică alianţă militară din câte au existat pe pământ, dar acest lucru nu ne permite să lăsăm garda jos. Trebuie să fim mai puternici
foto: Facebook @ Klaus Iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, că NATO e cea mai puternică alianţă militară care a existat vreodată, dar asta nu înseamnă că membrii săi trebuie să lase garda jos. „Trebuie să fim mai puternici, mai rezilienţi, mai rapizi”, a punctat șeful statului. Iohannis se află într-o vizită de stat de două zile în Estonia.

Klaus Iohannis, despre NATO

„Prin deciziile luate la Summitul NATO din 14 iunie, România şi românii sunt mai bine protejaţi, securitatea României este mai bine garantată”, a declarat Klaus Iohannis, la Tallinn.

Acesta a citat apoi din declarații ale președintelui american Joe Biden, potrivit cărora acum sunt în lume mai puţine democraţii şi mai multe autocraţii: „Este îngrijorător şi este sarcina noastră, este obiectivul nostru, să păstrăm abordarea noastră democratică. Asta înseamnă să fim puternici”.

„NATO este cea mai puternică alianţă militară din câte au existat pe pământ, dar acest lucru nu ne permite să lăsăm garda jos. Trebuie să fim mai puternici, mai rezilienţi, mai rapizi, mai bine pregătiţi şi trebuie să avem grijă ca NATO să rămână, împreună cu Statele Unite, împreună cu Uniunea Europeană, acolo unde este vârful de tehnologie. Trebuie să fim garanţii unei dezvoltări economice, democratice, tehnologice, care este extrem de performantă, dar şi deschisă pentru toţi cetăţenii noştri”, a mai afirmat șeful statului român.

Klaus Iohannis a mai spus că NATO are nevoie de un nou cocnept strategic: „Permanenta adaptare la o lume în rapidă schimbare este vitală. Fără asta nu vom putea performa aşa cum ne dorim cu toţii”.