Klaus Iohannis: Nu a măsluit nimeni datele privind incidența cazurilor de COVID-19. Formula a fost ușor schimbată / Nu cred că aceste discuții teoretice alină suferința vreunui pacient (VIDEO)

Klaus Iohannis: Nu a măsluit nimeni datele privind incidența cazurilor de COVID-19. Formula a fost ușor schimbată / Nu cred că aceste discuții teoretice alină suferința vreunui pacient (VIDEO)
Foto: presidency.ro

Președintele Klaus Iohannis a dat asigurări, mercuri, că datele comunicate oficial despre rata de infectare cu coronavirus pe județe au fost mereu comunicate corect. Acesta a precizat că modalitatea de calcul a incidenței a fost modificată ușor de ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, și de echipa sa, față de varianta gândită de fostul ministru Tătaru, dar asta e tot. Iohannis a insistat că datele sunt corect comunicate.

Klaus Iohannis:Nu a măsluit nimeni date.Formulele pentru calcularea incidenței sunt diferite

„Nu a măsluit nimeni date nici înainte de alegeri, nici după alegeri, nici acum. Cred că e o expresie nefericită. Formulele de calcul, însă, sunt diferite. Când a fost ministru Tătaru, cu echipa sa, a găsit potrivită o anumită formulă pentru incidență, s-a calculat și s-a comunicat. Deci nu a ascuns nimeni date sau informații.

Acum, ministrul Voiculescu și echipa sa au dorit să modifice oarecum formula, au modificat-o și acum se dau datele care se găsesc. Deci vorbim de două formule ușor diferite. În niciun caz nu a măsluit cineva datele. Ele au fost absolut corecte așa cum au fost calculte și înainte, și după alegeri.

Însă, dați-mi voe să vă spun că, după părerea mea, nu cred că aceste discuții teoretice pe formulă opresc pandemia sau alină suferința unui pacient. Cred că ar fi extrem de important și voi continua să spun că trebuie să ne implicăm unde e nevoie. Să creștem numărul de paturi la ATI, să-i motivăm pe medici, să fim mai proactivi pentru ca spitalele să facă față acestui val trei. Cred că aceste asunt prioritățile momentului, nu comparații teoretice între formule de calcul”, a declarat Klaus Iohannis.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Precizările vin în contextul în care deputata Violeta Alexandru, șefa PNL București, a atras atenția, într-o postare, că afirmaţii politice precum „nu am încredere în cifrele cazurilor de COVID-19” nu doar că nu ajută, dar sporesc îngrijorarea oamenilor. Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a lăsat apoi un comentariu la postare în care a susținut că anul trecut, înainte de alegeri, din calculul incidenţei au fost eliminate focarele, iar din calculul incidenţei la 14 zile au fost “pierdute” vreo două zile. Senatoarea PSD Gabriela Firea a intervenit și ea, cerându-i minitrului Voiculescu să prezinte la Parchet, nu pe Facebook, dovezile referitoare la ”măsluirea” datelor legate de pandemie înaintea alegerilor de anul trecut.

Ultima oră
22:20 - A treia extragere la Loteria Vaccinării. Au fost anunțați câștigătorii premiilor din această săptămână
22:11 - Radu Țincu: Autoritățile europene, îngrijorate de riscul ca pandemia să evolueze din România și în Europa. Țara noastră riscă să genereze o nouă variantă virală. OMS va propune restricții (VIDEO)
21:44 - Radu Țincu: E vaccinată 47% din populația lumii și nu s-a întâmplat nimic cu nimeni / Când un medic spune că vaccinarea nu e soluția, deși a fost aprobată de toate forurile internaționale, trebuie își piardă calitatea de medic (VIDEO)
21:25 - Daniel Coriu: Am ajuns la o situație dramatică prin nevaccinare, dar și din cauza unor medici iresponsabili care au transmis mesaje greșite / Am propus încă din iulie la Ministerul Sănătății certificatul verde pentru medici (VIDEO)
21:03 - Președintele Colegiului Medicilor: OMS trimite o delegație în România să înțeleagă ce se întâmplă. Nu mai putem face față cazurilor noi și avem un număr enorm de decese evitabile
20:40 - Guvernul Dacian Cioloș și-a stabilit componența. Cum arată lista de miniștri cu care va merge USR în Parlament
20:36 - Dezastru în sudul Indiei din cauza inundațiilor: Zeci de persoane au murit sau sunt date dispărute, iar viiturile și alunecările de teren au devastat comunitățile din regiune (VIDEO)
20:06 - O scriitoare spaniolă de succes era de fapt… trei bărbați. Aceștia au ieșit din anonimat după ce au câștigat un premiu literar de un milion de euro
19:37 - 41.566 de persoane vaccinate în ultimele 24 de ore, dintre care 22.629 cu prima doză. România ar putea trece luni de 6 milioane de persoane vaccinate cu măcar o doză
19:20 - Ea este concurenta căreia Carla`s Dreams i-a promis 100.000 de euro!