Klaus Iohannis: „Nu are rost să speculăm chestiuni care nu vor fi niciodată poate puse în practică, cum ar fi raționalizarea gazului”

Klaus Iohannis: Nu are rost să speculăm chestiuni care nu vor fi niciodată poate puse în practică, cum ar fi raționalizarea gazului
Foto: Klaus Iohannis / Facebook

Președintele Klaus Iohannis a vorbit marți seara, în cadrul conferinței de presă de la Palatul Cotroceni și despre scenariul privind o posibilă raționalizare a furnizării gazelor la iarnă pentru consumatorii industriali. Acesta a precizat că discuțiile, dacă au existat, au avut loc la nivel tehnic:

„Nu are rost să speculăm chestiuni care nu vor fi niciodată poate puse în practică, cum ar fi raționalizarea gazului sau alte lucruri pe care nu și le dorește nimeni. Dacă au fost discuții, ele au fost la nivel tehnic. Dacă se întâmplă o catastrofă este bine să fii pregătit pentru ea”.

În ceea ce privește măsurile fiscale, președintele a subliniat că nu susține introducerea de noi taxe, ci o modernizare a Codului fiscal:

„Pe de altă parte este un lucru cunoscut că există o serie de impozite și taxe care în ultimii ani au fost introduse fără a fi bine fundamentate. Se impune o modernizare a întregului cadru. Eu i-am rugat să le analizeze foarte bine să nu apară o povară suplimentară, o inhibiție pentru afaceri, ci o corecție care fac lucrurile mai transparente și care duc o mai bună colectare a banilor, că se reduce evaziunea fiscală.

Nu se discută despre niciun impozit și despre nicio taxă pentru oamenii de rând. Ci se discută pentru situații unde până acum au fost reglementări care nu au fost bine gândite, care vin să elimine anumite portițe din Codul fiscal”.

Urmăriți B1TV.ro și pe